Rezultati predsjedničkih izbora najbolje su demantirali sve namještene ankete koje su htjele uvjeriti javnost da će Milanovićev kandidat Josipović „trijumfirati možda već u prvom krugu“. Pobjeda Kolinde Grabar-Kitarović u drugom krugu, uopće ne sumnjamo, bit će potvrda nezaustavljivog trenda da je hrvatskim građanima dosta agonije zvane SDP, da žele promjene i na Pantovčaku i u Banskim dvorima! - jasno je sinoć poručila potpredsjednica HDZ-a i voditeljica naše delegacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica za Al Jazeeru na dočeku izbornih rezultata.

Dosadašnji predsjednik bez rezultata

Eurozastupnica Šuica istaknula je, također, da dosadašnji predsjednik Josipović u pet godina nije napravio ništa vrijedno s čime bi se mogao pohvaliti, dok buduća predsjednica RH ima konkretan program koji uistinu donosi promjene za bolju Hrvatsku:

- Kolinda Grabar-Kitarović ima izvanredan program, utemeljen na pravim predsjedničkim ovlastima, koji će realizirati nakon 11. siječnja. Hrvatskoj trebaju nada i optimizam, jer smo zaslugom SDP-ove vlasti jedina članica EU koja ne bilježi rast. A znamo da predsjednik svojim autoritetom može utjecati na gospodarske trendove!