Kolinda Grabar-Kitarović postat će predsjednica već u prvom krugu! - glavna je to poruka čelnika Izbornog stožera HDZ-a dr. Mire Kovača koji je gostujući ovog tjedna u HTV-ovoj emisiji Otvoreno raskrinkao Josipovićeve panične i očajničke predizborne poteze. 

Kovač je istaknuo da je dosadašnji predsjednik (i Milanovićev kandidat) vjerodostojan onoliko koliko i SDP-ova vlada koja ga podržava. Rekordni broj prikupljenih potpisa za kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović zorno svjedoči o stvarnoj favoritkinji 28. prosinca. Uzalud im režimski mediji, spinovi i Josipovićeve kućne ankete...

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-328683-potpisa-najvise-u-povijesti

U nastavku prenosimo Kovačeve ključne poruke, a međunaslovi su urednički:

Za bolju Hrvatsku!

Kolinda Grabar-Kitarović nudi program za bolju Hrvatsku, viziju za gospodarski rast, socijalnu stabilnost, nacionalnu sigurnost, vladavinu prava i međunarodni ugled Hrvatske. Vidjeli smo da je dosadašnji predsjednik Josipović kopirao program naše kandidatkinje. Od pet točaka, tri su iz našeg programa! Kao prvu točku, Josipović je stavio „Prvih pet godina“. Ne znam kakva je to točka programa!?

SDP - Slični Dosadašnjem Predsjedniku

Temeljni problem SDP-ova kandidata Josipovića jest to što ne može biti vjerodostojan jer je i njegova nesposobna vlada nevjerodostojna. Nakon što bude izabrana za predsjednicu, Kolinda Grabar-Kitarović dat će impuls hrvatskome društvu i gospodarstvu. Buduća predsjednica RH pokazat će što je to moderna, snažna i svjetska Hrvatska.

Po pobjedu u prvom krugu!

G. Kujundžić je bio u HDZ-u i vjerujem da će, ako uopće dođe do drugog kruga, glasovati za našu kandidatkinju. Još bi mu bolji potez bio da prije izbora odustane od kandidature u korist Kolinde Grabar-Kitarović. No i bez toga - pobjeđujemo u prvom krugu.

Nezaustavljivi pobjednički niz

HDZ je dvaput pobijedio na europskim izborima, trijumfirao na lokalnima, preuzeo odgovornost u Vukovaru i Sisačko-moslavačkoj županiji. K tome smo prikupili gotovo 330.000 potpisa za kandidaturu Kolinde Grabar-Kitarović. Da je kojim slučajem Josipović skupio više potpisa od naše kandidatkinje, danima bi se o tome govorilo - pisalo bi se da su izbori već gotovi. 

Kampanja na teret građana

Trošak za našu kampanju bit će daleko ispod dopuštenih 8 milijuna kuna. Oslonit ćemo se na naše volontere, na HDZ i koalicijske partnere. Za razliku od Josipovića, nećemo zloupotrijebiti državne institucije. Svima je jasno da on vodi izbornu kampanju na teret poreznih obveznika. Ali mi smo pokazali da smo i unatoč tome jači.

Josipovićeva prljava kampanja

Smiješan je način na koji su ovi izbori raspisani. Tek smo prije tri tjedna saznali datum održavanja izbora. Vidjeli smo i početak pretkampanje: plan Barbika, Josipovićeve izjave „ima slike, nema tona“ te „ona ne može, ne zna i neće“. Takav me je seksizam zaprepastio kao osobu. Josipović je imao svoju šansu - isto kao i aktualna vlada. Prokockao ju je.