Gradska sportska dvorana Arena Varaždin. Domoljublje. Zajedništvo. U do posljednjeg mjesta ispunjenoj dvorani održana je Klauzura Hrvatske demokratske zajednice za 3. izbornu jedinicu. Šesta u nizu! Iste slike, isti dekor kao na svim prethodnim Klauzurama najveće, stožerne stranke hrvatskog naroda: domoljubni zanos, nacionalne i stranačke zastave… Ponos! Živimo sa svojim narodom - zajedno stanimo iza Programa za spas Hrvatske. 

Hrvatska - to su ljudi!

Brojni stranački dužnosnici - od nacionalne do nižih razina - zajedno s brojnim članstvom okupili su se u Gradu Baroka sa svrhom i nakanom - motivacija, osnaživanje i razgovor o našem gospodarskom programu. Na putu pobjede - apsolutna mobilizacija članstva! Vratit ćemo dostojanstvo jedinoj domovini Hrvatskoj i ostvariti kvalitetan život za svakog pojedinca. U svojoj zemlji gradimo budućnost. Jer Hrvatska - to su ljudi! 

U dijelu otvorenom za medije predsjednik Tomislav Karamarko - često prekidan gromoglasnim pljeskom - održao je govor protkan domoljubnim porukama. Pobjeđujemo zajedništvom i domoljubljem! Tkivo smo ovog naroda - dišemo istim plućima!

Na Klauzuri su se okupili glavni tajnik HDZ-a (i čelnik Izvršnog izbornog stožera) Milijan Brkić, politički tajnik Tomislav Čuljak, direktorica kampanje Josipa Rimac, voditelji izbornih stožera izbornih jedinica, članovi Predsjedništva, predsjednici županijskih, gradskih i općinskih organizacija… Sve do temeljnih ogranaka!

Bolji život za svakog pojedinca

Naš program - poreznom politikom poticati poduzetnike na otvaranje radnih mjesta. Potaknuti mladog čovjeka na ostanak u vlastitoj zemlji. Da od svog poštenog rada može pošteno živjeti! Svaka država jača kroz svoj narod - to ćemo napraviti. Motivirani smo i puni želje da preuzmemo odgovornost za sudbinu države. Jer, onaj koji voli svoju domovinu, spreman je za nju boriti se. Naša politika je prosperitet i bespoštedne borbe za vlastitu domovinu! - tek su neke od snažnih poruka iz govora predsjednika Karamarka.

Govor predsjednika HDZ-a možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Vlada negativnih trendova

Temeljno je pitanje kakvu ćemo državu - za koju je toliko ljudi poginulo - ostaviti našoj djeci i unucima. Velika je odgovornost danas živjeti u Hrvatskoj i promatrati je kako kopni i tone. U zadnje tri i pol godine svi ti negativni procesi, posebice u gospodarstvu, potencirani su i ubrzani. Jer, na sceni je najnesposobnija vlada u Hrvatskoj ikada. Iz međunarodnih krugova dobili smo i potvrdu toga - analiziran je rad 144 vlade u svijetu. Učinkovitost, brzina, reforme, rast BDP-a, razvoj i rast radnih mjesta, izvoz, uvoz… Zaključak - ova vlada je na visokom 138. mjestu! Ili - preciznije rečeno - šesta su najneuspješnija vlada. To je potvrda kakva je vlada lažnih socijaldemokrata. Nemaju osjećaja za vlastiti narod! 

Enormno zaduživanje, ali ne za razvoj

Otkad su na vlasti - iz Hrvatske je iselilo 100.000 ljudi. Stručnjaci, liječnici, inženjeri, informatičari… Kako osjećamo da smo članica EU? Zar po ovome egzodusu?! Europskoj uniji više uplaćujemo, nego što povlačimo novca iz EU fondova. U minusu smo 30 milijuna eura! Država smo koja financira bogate članice EU! Ne znaju niti pripremiti dokumentaciju za povlačenje sredstava iz EU fondova. Pamtit ćemo ih jedino po tome da su tijekom svog mandata državu zadužili za 100 milijardi kuna. Ugašeno je 200.000 radnih mjesta, 330.000 je blokiranih… To su njihovi „rezultati“! Da bi ostali na vlasti, zadužili su naše unuke. Niti kune nisu uložili u razvoj, otvaranje novih radnih mjesta… 

Porezni teror

Porezna uprava će ostati zabilježena u povijesti kao dio represivnog aparata. U civiliziranim državama porezna uprava je u funkciji građana i poduzetnika. A ovdje ju se svi boje. Ministar financija prijeti privođenjima i hapšenjima. U kojoj državi se to događa?! Iluzija da su oni dobri, a svi ostali loši preostalo im je kao jedino sredstvo da bi se izborili za još jedan mandat. Novac troše da bi im netko popravljao imidž! A koji od ministara nije u sukobu interesa?

Pretvaraju narod u sirotinju

Propadanje malog i srednjeg poduzetništva najosjetljivije je na selu. Događa se ono što i Grčkoj - u sociološkom smislu srednji sloj je uništen. Narod se pretvara u sirotinju - to je prag grčkog scenarija. Što je ova vlast učinila da to promijeni - apsolutno ništa! Nisu se pokazali vjerodostojnim u očima svog naroda! Imali su prezentaciju Pelješkog mosta - Milanović obmanjuje javnost iznenadnim obratom. Kad smo govorili da je Pelješki most spaja dva odijeljena kraja naše domovine - rekli su da smo „luđaci“! E sad - kad su u kampanji - počeli su pričati o Pelješkom mostu! Pa su rekli da će most financirati iz EU fondova. A danas iz Bruxellesa stiže odgovor da ništa nisu dobili - da su ovo projekcije želja ove vlasti! Ova vlast laže i obmanjuje! I to treba jasno reći!

Jedini kriterij - stručnost i domoljublje

Od ove „hrabre“ vlade voljeli bismo saznati kad će biti izbori. U svakom smo trenutku spremni za izbore - jer nijedna opozicija se nije pripremala kao mi. Već dvije i pol godine intenzivno - u suradnji sa stručnjacima njemačkog IFO instituta - radimo na našem gospodarskom programu. On je gotov! Kad formiramo vladu moramo znati što ćemo prvi dan raditi, ali i na kraju prve godine mandata. Vlast je služenje vlastitom narodu! I ništa osim toga! Naša vlada će biti stručna - Hrvatska više nema vremena za eksperimente. Javna poduzeća vodit će stručnjaci, a ne kao sada nekakvi isluženi političari!

Pobjeđujemo domoljubljem i poštenjem

Naš program - poreznom politikom poticati poduzetnike na otvaranje radnih mjesta. Potaknuti mladog čovjeka na ostanak u vlastitoj zemlji. Da od svog poštenog rada može pošteno živjeti! Svaka država jača kroz svoj narod - to ćemo napraviti. Došli smo do crte s koje više nema povlačenja. Interes naroda i države mora biti ispred vlastitog. Narod nas je prihvatio - domoljublje i poštenje moraju dominirati u našoj stranci. Zato stalno pobjeđujemo! Tamo gdje smo jedinstveni - nitko nas ne može pobijediti! Motivirani smo i puni želje da preuzmemo odgovornost za sudbinu države. Jer, onaj koji voli svoju domovinu, spreman je za nju boriti se. Naša politika je prosperitet i bespoštedne borbe za vlastitu domovinu! Sve što ćemo učiniti, bit će za branitelje, dr. Tuđmana i za one koje dolaze iza nas!

ŽIVIMO HRVATSKU!

Slavonski Brod

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-slavonskom-brodu-povijesn...

Zagreb

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-zagrebu-sluzit-cemo-svome...

Vrgorac

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-vrgorcu-zajedno-stanimo-i...

Zadar

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-zadru-nikakvi-rezultati-i...

Frankfurt

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/klauzura-u-frankfurtu-zaustavit...