Buduća predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Karlovačku županiju, gdje je odgovarajući na novinarska pitanja istaknula da nadležne državne službe i nevladine organizacije trebaju postaviti pitanje koristi li Josipović već šest mjeseci - s obzirom da sam kaže da je u predsjedničkoj kampanji - državne resurse, kao što su zrakoplov, helikopter, ali i osoblje Ureda predsjednika RH za obilazak Hrvatske u funkciji SDP-ova kandidata?

Čiji novac troši Josipović?

-  Dakle, Josipović treba dati podatke koliko je državnog novca u te svrhe potrošeno, jer bi i njemu trebala odgovarati politika čistih računa. 

Grabar-Kitarović napomenula je da nije sigurno hoće li ova vlada izdržati još godinu dana, jer - pojasnila je - nedopustivo je da sjede u Banskim dvorima, a da ne rade svoj posao. Oni su čak i najavili da do kraja godine neće raditi ništa kako ne bi naškodili svom kandidatu Josipoviću!

Izjavu možete pogledati na linku kolinda.tv: http://bit.ly/1ynBk7G

Druženja, fotografiranja, rukovanja…

Tijekom posjeta, buduća predsjednica RH družila se s brojnim Karlovčanima na gradskoj tržnici, koji nisu krili oduševljenje posjetom buduće predsjednice. Bila je to prilika i za brojne razgovore, fotografiranja i rukovanja. Potom je u socijalnoj samoposluzi sudjelovala u donaciji punog kombija najosnovnijih kućnih potrepština, a koju u Karlovcu redovito organizira naša Zajednica žena Grada Karlovca „Katarina Zrinski“. Ovaj put naše Katarine prikupile su robu u vrijednosti većoj od šest tisuća kuna. 

Buduća predsjednica obišla je i vojni muzej Turanj, koji sadrži jedinstvenu zbirku naoružanja iz Domovinskog rata na otvorenom, a koja bi trebala prerasti u budući muzej Domovinskog rata. Grabar-Kitarović je na kraju posjeta Županiji, kod križa u Turnju, zapalila svijeću svim žrtvama Domovinskog rata.