Buduća predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović krenula je u pola noći u službenu predsjedničku kampanju iz rodnog Grobnika, u pratnji roditelja i dupkom pune općinske dvorane Mjesnog odbora Dražice (općina Jelenje). Veličanstven doček i pobjednička atmosfera! 

Cijeli govor možete pogledati na linku kolinda.tv: http://bit.ly/1wugh38 

Fikus i dalje bez tona

Na oduševljenje mještana, Grabar-Kitarović obratila se nazočnima te se osvrnula na činjenicu da je Josipović zbog šutnje i nečinjenja sukrivac za katastrofalno socijalno i gospodarsko stanje, ne želeći se zamjeriti Milanovićevoj vladi - pet godina je proveo šuteći.  

- Već pet godina slušamo izgovore kako se ništa ne može i neće, da Ustav ograničava predsjedničke ovlasti… Ako netko misli da je fikus, onda treba sjediti doma uz prozor. Josipović je sukrivac - uz Milanovićevu nesposobnu vladu - za ovakvo teško gospodarsko i socijalno stanje, jer nije samo šutio cijeli mandat  nego i nije napravio apsolutno ništa!

Dosta je agonije!

Buduća predsjednica RH, iznijela je potom poražavajuću činjenicu da sve institucije, počevši od EK, procjenjuju da Hrvatska ide u krivom smjeru, to je nedopustivo! Hrvatska ima sve potencijale, resurse, sjajne ljude i ona itekako može bolje! 

 - Milanovićeva vlada ne radi ništa, vode Hrvatsku u propast! Sve međunarodne institucije, ali još važnije i 90 posto građana kažu da Hrvatska ide u krivom smjeru. Ako vlada ne zna, neće i ne može tražit ću prijevremene izbore, jer se ova agonija mora prekinuti! Svaki novi dan s ovom vladom i njihovim kandidatom Josipovićem izgubljeni je dan za Hrvatsku!

Rad & poštenje

Prekidana učestalim gromoglasnim pljeskom, Grabar-Kitarović je nastavila:

- Nemojmo dopustiti da netko govori da je Hrvatska mala zemlja i da nikada neće biti bogata, to nije istina! Imamo sve preduvjete za to! U težačkoj obitelji, u kakvoj sam odrasla, učili su me da se samo radom i poštenjem može uspjeti, stoga vrijeme je da završimo posao koji je započeo naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman.

Nema se što više čekati! 

Buduća predsjednica predstavila je smjernice svog programa „Za bolju Hrvatsku” te kazala da će od prve sekunde svog predsjedničkog mandata primiti se posla, zasukati rukave te u svom radu koristiti sve predsjedničke ovlasti!

Istaknula je, također, da će samosvjesno voditi vanjsku politiku Hrvatske, koje se srozala i urušila odnose sa saveznicima, a koje smo njegovali dugi niz godina. Sa Slovenijom ćemo riješiti pitanje stare Ljubljanske banke, sa Srbijom pitanje nestalih i granice na Dunavu, kao i otvorena pitanja s BiH. Ovo je Hrvatska, a ne nikakva regija! - zaključila je argumentirano Grabar-Kitarović.

Život naše predsjednice

Početak izborne kampanje uveličao je i kratki film pod nazivom „Kolinda - sjećanja”, u kojem njezini najbliži, prijatelji i poznanici, govore o njezinom školovanju, odrastanju i prvim životnim iskustvima. 

Film u cijelosti možete pogledati na kolinda.tv: http://bit.ly/1ueTeC9   

Prvi posjet buduće predsjednice u izbornoj kampanji bio je Spomen sobi hrvatskih branitelja i Udruzi branitelja Grobinštine. U rane jutarnje sate obišla je i brodogradilište Viktor Lenac.  

Cijelu fotogaleriju možete pogledati na linku: http://on.fb.me/1z1OSDM