Glasnogovornik Kluba zastupnika HDZ-a (i član nacionalnog Predsjedništva) Gordan Jandroković danas se u Središnjici u izjavi za mnogobrojne medije osvrnuo na izjave ministra Lalovca objavljene u jednim dnevnim novinama o zakonskom rješenju za „švicarac“ i nakon izbora.

Jandrokovićevu izjavu (i odgovore na pitanja novinara) možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Proizvod SDP-ove „kuhinje“

Izjava koja se povezuje s g. Lalovcem - jedna je najobičnija laž. Lalovac kaže da je on „nije proizveo“, no ona je proizvedena u SDP-ovoj kuhinji. Lalovac je isti kao njegov šef Milanović i njegov kolega Ostojić - kojima je laganje postalo sasvim normalno sredstvo političke borbe. Dakle, laž, uvreda, kleveta  - to je ono čime se služi SDP u ovoj predizbornoj kampanji. A što se tiče Lalovca, optuživao je druge da su „agenti banaka“, on je bio bankar koji je suodgovoran što su takvi krediti uopće plasirani. 

Podvale i laži

Lalovac je sam uzeo kredit u švicarcima, za 100 milijardi kuna povećao je dug države i za njegova mandata je 320.000 građana blokirano! Ako je netko agent i suradnik banaka - onda je to ministar Lalovac. SDP se služi podvalama i lažima. Prvo su plasirali informaciju u medije, onda se na neki način od nje ograđuju i poigravaju se sa sudbinama nesretnih ljudi koji imaju kredite u „švicarcima“. To je nemoralno i politički nekorektno!

TKO O ČEMU, SDP O POŠTENJU!

A na pitanje o formiranju vlade i SDP-ovim napadima na Predsjednicu RH, Jandroković je odgovorio precizno argumentirano:

- Tko o čemu - SDP o poštenju! Podsjetio bih na 2007. kada je Milanović - bez obzira što je bio izborni gubitnik - na sve moguće načine pokušavao opstruirati formiranje vlade. Oni već imaju iskustvo da dovode u pitanje izbornu pobjedu! Nakon predsjedničkih izbora, nadalje, SDP i poznata ustavna stručnjakinja gospođa Jakovina doveli su u pitanje briljantnu izbornu pobjedu gospođe Kolinde Grabar-Kitarović. To je, dakle, bilo plasirano iz kuhinje SDP-a! Oni su zadnji koji mogu prozivati nekoga da će dovoditi u pitanje izborni rezultat - jer iza sebe imaju iskustvo pokušaja osporavanja izbornih pobjeda. Milanović se poigrava da će dovesti u pitanje volju naroda, optužuje druge da će „vladati na silu“. Nije li možda on taj koji ima skriveni scenarij u glavi? 

ĆORIĆ: SDP politizira tešku situaciju dužnika u „švicarcima“!

A osim Jandrokovića, na zakonsko rješenje za „švicarac“ i Lalovčeve izjave osvrnuo se i predsjednik HDZ-ova Odbora za financije doc. dr. sc. Tomislav Ćorić.

- Podsjećam, nakon eskalacije problema dužnika u švicarskom franku HDZ je bio prva politička opcija u Hrvatskoj koja je inzistirala na konverziji kredita švicarskom franku u kredite u eurima. Ovako vladino rješenje nije, nažalost, proizvod razgovora i konsenzusa već sukoba Ministarstva financija - i Milanovićeve vlade - sa svima u Hrvatskoj. Pitate me za izjavu Lalovca koji je prejudicirao „da će rješenje pasti na Ustavnom sudu“. Bilo tko tko ima takvu informaciju treba obrazložiti odakle mu i tko ga je informirao. Ovo je potpuno neozbiljno! To je SDP-ovo politiziranje problema u kojem se našao veliki broj građana te svojevrsna ucjena tih građana!