Na inicijativu Hrvatske demokratske zajednice i predsjednika Tomislava Karamarka predložili smo da zagrebačka zračna luka dobije ime po dr. Franji Tuđmanu, prvom predsjedniku samostalne i suverene Hrvatske. No, niti nakon šest mjeseci nema službenog odgovora, ali ima dopisivanja. Milanovićeva vlada odugovlači - pod krinkom čekanja mišljenja gradskih vlasti. Pozivamo Milanovićevu vladu da napokon prekine s predizbornim licemjerstvom i igrokazom oko naziva zagrebačke zračne luke. Licemjerje kao što je Milanovićevo, pokazuje i Bandić - dr. Tuđmana se sjeti isključivo u predizborne svrhe! - sažetak je to ključnih poruka s današnje konferencije za novinare - punim nazivom „Dr. Franjo Tuđman - Licemjerje SDP-a i Milana Bandića“ - koju su u Središnjici održali predsjednik Gradskog odbora HDZ-a (i gradonačelnik) Velike Gorice Dražen Barišić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba (i član nacionalnog Predsjedništva) Andrija Mikulić.

Milanovićeva vlada, naime, ima puno pravo - kao davatelj koncesije - odrediti ime zagrebačkoj zračnoj luci, no odugovlači samu proceduru - 8. rujna su poslali dopis Gradu Zagrebu, Velikoj Gorici i Zagrebačkoj županiji kojim bez potrebe traže suglasnost (možete ga pročitati: OVDJE). A već se moglo dati ime! Posebice, jer je obitelj utemeljitelja moderne hrvatske države dr. Franje Tuđmana već dala suglasnost. Što onda ova vlada čeka?! Važno je, također, istaknuti da Bandić o dopisu Milanovićeve vlade nije obavijestio nijedno gradsko nadležno tijelo!

Njihove izjave možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

BARIŠIĆ: Milanovićevo licemjerstvo i instant domoljublje!

Kao što se sjećate, na inicijativu Hrvatske demokratske zajednice i predsjednika Tomislava Karamarka predložili smo da zagrebačka zračna luka dobije ime po dr. Franji Tuđmanu, prvom predsjedniku samostalne i suverene Hrvatske. O tome smo često govorili u javnosti, ali i potaknuli Milanovića i SDP da javno objave svoj stav. Da prihvate našu inicijativu! 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/prihvacanjem-preimenovanja-plesa-u-d...

SDP-ove magle i obmane

Napominjem da je prije šest mjeseci sam koncesionar zagrebačke zračne luke je uputio pismo Vladi s prijedlogom naziva. No, niti nakon šest mjeseci nema službenog odgovora, ali ima dopisivanja. Kupuje se, naime, vrijeme dopisima jer ova vlada odluku ne želi donijeti. Uzrok je veliki otpor SDP-ova članstva i njihovih simpatizera. Što drugo zaključiti, doli da je to čisto licemjerstvo i instant domoljublje. Milanović u javnosti glumi jednu sliku - skriva pravu istinu. 

Dopis - nepotreban!

Na gradilištu zagrebačke zračne luke kasne radovi i jedan dio fasade se ne može završiti i zatvoriti dok se ne definira koji će napis biti na nju stavljen. Milanovićeva vlada odugovlači - pod krinkom čekanja mišljenja gradskih vlasti - te je poslala nepotreban dopis. Jer, sami ugovor o koncesiji nalaže da Vlada kao davatelj koncesije autonomno može odrediti ime zračne luke. Milanović obmanjivanjem javnosti skuplja političke bodove pred izbore. 

MIKULIĆ: SDP = stranka demagogije i prijetvornosti!

Pozivamo Milanovićevu vladu da napokon prekine s predizbornim licemjerstvom i igrokazom oko naziva zagrebačke zračne luke. A SDP-ovo licemjerstvo i instant domoljublje dokazuje (i) to da na svome skupu niti jednom riječju nisu spomenuli utemeljitelja hrvatske države - dr. Franje Tuđmana. Što očekivati od Milanovića koji jučer prvi put u životu stavlja ruku na srce - isključivo u predizborne svrhe. Treba se samo prisjetiti što su govorili o hrvatskim zastavama na skupovima naše stranke. A što tek reći o tome da je Milanović do prije samo nekoliko dana zajedno sa službenim Beogradom strašio javnost izmišljajući „fašizaciju Hrvatske“! Ili pak da je protuzakonitu htio uvesti ćirilicu u Vukovaru, hrvatskom Gradu Heroju! Nakon ovog licemjerstva kratica SDP znači „stranka demagogije i prijetvornosti“.

Bandić prešutio dopis!

Licemjerje kao što je Milanovićevo, pokazuje i Bandić - dr. Tuđmana se sjeti isključivo u predizborne svrhe. Zanimljivo, prošla su tri tjedna od kada je dobio dopis Milanovićeve vlade o promjeni imena zagrebačkoj zračnoj luci, a nije o tome obavijesti skupštinske odbore i zastupnike. Podsjetimo, kada je otkriveno da je Bandić na reveru nosio bedž s likom Josipa Broza Tita u Gradskoj skupštini se zaklinjao pred televizijskim kamerama da to - nije istina! A svi znamo da je to bila istina. Bandić se ujutro u predizborne svrhe zaklinje u blaženog kardinala Alojzija Stepinca, a popodne nosi na reveru krvnika Josipa Broza Tita, jednog od 10 najvećih zločinaca u povijesti. To dovoljno govori o Bandiću! A nedavno je u jednom intervjuu izjavio da je on „dijete SDP-a“ i da nikad neće „ružno govoriti o svojoj bivšoj stranci“ te najavio koaliciju sa SDP-om. I to dovoljno govori o njemu!

NEMA POVRATKA NA SABU, LOVRIĆ MERZEL, JOVANOVIĆA, PUSIĆ…

A nakon izjava, uslijedilo je pitanje novinarke. Prvi čovjek zagrebačkog (gradskog) HDZ-a Mikulić komentirao je SDP-ov slogan „Nema povratka na staro“ precizno jasnim argumentima:

- Slažemo se da nema povratka na staro - Sabu, Lovrić Merzel, Jovanovića, Pusić, Zmajlovića… Ili pak na Bandićeve sramotne bedževe!

PrivitakVeličina
dopis_od_8._rujna.pdf62.21 KB