Predsjednik Tomislav Karamarko danas je u zagrebačkom Hotelu Sheraton - nakon sastanka s čelnikom Mosta nezavisnih lista Božom Petrovom - odgovarao na pitanja brojnih okupljenih novinara. Zajedno s predsjednikom HDZ-a na pitanja novinara odgovarao je i Božo Petrov.

Izjave možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke predsjednika Karamarka:

O KANDIDATIMA ZA VLADU

Ovo jer jedna fleksibilna suradnja. Mostu je pripalo šest ministarstava, a ostala ministarstva Domoljubnoj koaliciji. Ne možemo sad govoriti koliko ministarstava je pripalo HDZ-u, naši koalicijski partneri imaju, također, kvalitetne kandidate - o čijim kandidaturama isto tako razmatramo.

O NAJBOLJIM RJEŠENJIMA
Ne bih se uopće bavio tom matematikom - koliko i što. Zanima me samo da odaberemo dobre ljude. Imamo spremna imena, ali to još nije za objavu. Isto tako o imenima raspravljaju kolege na svojim stranačkim tijelima. Ima naravno i primjedbi i prijedloga - na tome radimo. Vjerujem da ćemo do sjednice Sabora imati pripremljena sva imena - da će sve biti u roku.

O KRITERIJU STRUČNOSTI

Pitate me za model kandidiranja „2 plus 1“? Dakle, od dva kandidata koja dolaze pred mandatara, on se odlučuje za jednog od njih. Ako se pak ne odluči ni za jednoga, onda se predlaže još jedan. Bitno je to da ih predlažu stranke, a kandidati moraju biti stručni. Moraju, dakle, imati debeli CV što se tiče stručnosti. Razgovori mandatara s kandidatima kreću od danas.