Nakon svečane svete mise za Domovinu u Crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta, predsjednik Karamarko je u Kninu stao pred novinare i odgovarao na njihova brojna pitanja. Dakako, započeli su s novim Milanovićevim nervoznim ispadom - optužbama da je „oporba organizirala zvižduke“ koji su pratili njegov govor od početka do kraja. Predsjednik HDZ-a bio je vrlo jasan:

Lamentacije irelevantnog premijera

- To je izrekao čovjek čije su riječi odavno izgubile na vjerodostojnosti. Današnji dan za mene je presvet. Danas sam u mislima sa svojim poginulim prijateljima, koji su dali život za Hrvatsku. I, vjerujte, ne mogu se baviti lamentacijama čovjeka čija riječ doista više nema nikakvu težinu. To je sve što o tome mogu reći.

Donosimo ključne naglaske iz Karamarkovih odgovora i na ostala novinarska pitanja

O ZVIŽDUCIMA MILANOVIĆU (& JOSIPOVIĆU)

Žao mi je zbog zvižduka, to nije način na koji se izražava nezadovoljstvo. Uostalom, uoči kninske proslave isticao sam da se političko nezadovoljstvo aktualnom vlašću - koja je doista, sad već mogu reći, i antinarodna - treba izraziti na biralištima. Jednostavno nećemo glasovati za njih, kao što hrvatski narod sigurno više neće glasovati za njih.

Svake smo godine u Kninu te sam i ove pozivao da na današnji dan pustimo politiku. Ali, premijer bi se napokon trebao zapitati zašto je to tako. Branitelji su narod i narod su branitelji. Doista je vrijeme da se zapita zašto mu zvižde.

O „PRLJAVOJ“ KAMPANJI

Što se nas tiče, naša kampanja je čista jer nije niti započela. A kad započne, bit će čista. I sami vidite da ne odgovaramo na provokacije, nego da idemo afirmativno, s odličnim kandidatkinjom koja će pobijediti kandidata koji nije mrdnuo prstom kako bi hrvatski čovjek bolje živio. Kandidata koji se ni u jednom trenutku nije usudio išta prigovoriti Vladi zbog katastrofalne gospodarske situacije u državi.

O CRO DEMOSKOPU 

Kažete da je po novoj „anketi“ HDZ u prednosti od četiri posto u odnosu na SDP? Pogledajte, mi njih pobijedimo na europskim izborima s 12 posto razlike, a onda se netko sjeti da je razlika 4 posto. Uvjeravam vas da u ovom trenutku vodimo kojih 15 posto. Što će se na izborima i potvrditi. 

Slično mogu reći i za „rezultat“ po kojem je Josipović tobože daleko popularniji od gospođe Grabar Kitarović. Davno sam izrekao svoje mišljenje o onima koji rade takve „ankete“. Ankete su uvijek protiv nas, uvijek protiv naše stranke ili kandidata, a mi na izborima pobjeđujemo! Neka tako i dalje ostane.