Međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač danas je u Središnjici za mnogobrojne medije komentirao Milanovićev današnji „plan C“. Da pojasnimo - Mađarska je danas najavila da će u ponoć zatvoriti granicu s Hrvatskom te će biti otvoreni samo službeni granični prijelazi na kojima će migranti moći zatražiti azil. A iz Milanovićeve vlade na odlasku stiže novi plan - „plan C“ - za koji pak nitko ne zna kako izgleda.

Izjavu dr. Kovača možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Fantomski „plan C“

Mađarska će u ponoć zatvoriti „zelenu“ granicu, dok će ostati otvoreni samo službeni granični prijelazi. Vlada je - saznavši to - danas u priopćenju poručila da postoji „plan C“ i da je u konzultacijama sa slovenskom vladom. Od slovenske smo vlade pak čuli da ona ne zna što je „plan C“ . Od Milanovića očekujemo da hrvatskoj javnosti vrlo jasno kaže što je to „plan C“ i u čemu se sastoji. 

Objasnite javnosti!

Milanoviću, budite ozbiljni i nemojte se igrati s hrvatskom javnošću - objasnite što je to „plan C“. Hrvatskoj prijeti humanitarna katastrofa - može se dogoditi da ćemo imati na desetke tisuća nesretnih ljudi odnosno izbjeglica o kojima Hrvatska sa svojim resursima neće moći skrbiti. Ponavlja se, dakle, ono o čemu smo govorili prije nekoliko tjedana kada je započela ova izbjeglička kriza. Dakle - kriza upravlja vladom, umjesto da vlada upravlja krizom! To je nedopustivo. 

Pravodobna upozorenja

A nedopustivo je da je vanjska granica RH - ujedno, i vanjska granica EU - nezaštićena. Izbjeglice ulaze u Hrvatsku nekontrolirano. Na to smo upozoravali. Očekujemo od vlade na odlasku da omogući građanima sigurnost i da skrbi o svojim ljudima. Kada već, naime, nije u stanju upravljati krizom!