Glasnogovornik Kluba zastupnika HDZ-a (i član nacionalnog Predsjedništva) Gordan Jandroković za mnogobrojne medije danas se osvrnuo na početak dijaloga između Milanovića i hrvatskih ratnih vojnih invalida koji prosvjeduju ispred „svog“ ministarstva u Savskoj tražeći zaštitu vlastitog i dostojanstva Domovinskog rata.

Jandrokovićevu izjavu možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O Milanovićevu sastanku s braniteljima

Uime HDZ-a izražavam zadovoljstvo današnjim sastankom i početkom razgovora. Iz sadržaja tog razgovora potpuno je jasno da je bio nužan. Velika je šteta da se nije dogodio davno, davno prije. Predstavnici branitelja su vrlo dobro artikulirali svoje stavove, zahtjeve, potrebe, ali i frustracije. Očito je da se samo kroz dijalog s predstavnicima državnih institucija mogu riješiti problemi i otvorena pitanja. 

O Milanovićevu priznanju

Naglašavam još jednu stvar - koja je za nas iznimno važna - tijekom sastanka Milanović je kazao da branitelji „nisu politikanti“, niti da tu ima „stranačke politike“. Demantirao je, dakle, samog sebe, ali i potpredsjednicu vlade Pusić, saborske zastupnike Stazića i Grbina, ministra Matića… Sve one koji su u zadnjih nekoliko dana neprimjereno i vrlo agresivno optuživali HDZ da „stoji iza prosvjeda“! Milanović je danas izravno, naime, sve to demantirao i potvrdio da HDZ s prosvjedima nema nikakve veze!

O početku dijaloga 

Vidjeli smo zadnjih nekoliko dana koliko je emocija, koliko ljudi strepe kakav će biti konačan ishod. U interesu je svih nas, svih građana, da se ta situacija riješi. Na zadovoljstvo svih građana. Predstavnici branitelja danas su postupili vrlo odgovorno - nisu došli s nikakvim ultimatumima. Ovo je bio početak razgovora, početak dijaloga. Još jednom ponavljam - nadam se da će se sve dobro završiti. Na zadovoljstvo svih nas.

O opravdanim zahtjevima branitelja

Neprestance poručujemo da podupiremo opravdane zahtjeve hrvatskih branitelja. Svatko tko je danas slušao što su iznosili predstavnici branitelja - pogotovo g. Glogoški - i svatko tko je dobronamjeran shvaća da je do ovog razgovora trebalo doći. I da su zahtjevi branitelja opravdani! Očekujemo da se idućih dana ili tjedana pronađu odgovori na sva otvorena pitanja.