Međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač danas je u Središnjici u izjavi za mnogobrojne medije komentirao Milanovićevu odluku o deblokadi granice - čime je pokazao ne samo da je politikant, već i kapitulant. A istodobno je nanio golemu štetu hrvatskom gospodarstvu.

Izjavu dr. Kovača možete pogledati u cijelosti, a u nastavku i pročitati: 

Milanović sramoti državu

Milanović, Ostojić i Kukuriku vlada su ponovno kapitulirali. A Milanović je pokazao ne samo da je politikant, već i kapitulant! Totalno nepripremljen dočekao je izbjegličku krizu! Da bi kompenzirao svoju nepripremljenost, krenuo je u sukobe sa susjedima - Slovenijom, Mađarskom i Srbijom. Blokirao je hrvatski izvoz o kojem ovise mnoga radna mjesta te nanio štetu gospodarstvu. Nakon pritisaka iz Bruxellesa, hrvatskih gospodarstvenika i Srbije donio je odluku o deblokadi granice. Nanio je golemu štetu ugledu ne samo svoje vlade i sebi, nego i hrvatskoj državi. Ovo nije prvi put da je Milanović kapitulirao jer kapitulirao je i 2013. kad je usvojio „Lex Perković“. Sukobio se, naime, i s hrvatskom javnošću i s Njemačkom! 

Preporodit ćemo Domovinu

Nasreću, danas je donesena odluka o raspuštanju Sabora. Ovoj agoniji, samovolji i proizvoljnom ponašanju Milanovića i njegove vlade doći će uskoro kraj. Nova će vlada - predvođena premijerom Tomislavom Karamarkom - voditi ozbiljnu državnu politiku, Hrvatsku preporoditi, spašavati radna mjesta i otvarati nova te donijeti konsenzus hrvatskom društvu. Ali i pomirbu sa susjedima.