Umjesto da danas razgovaramo o našem cjelovitom Programu gospodarskog oporavka i zapošljavanja - kojeg finaliziramo sa stručnjacima iz IFO instituta - mi se moramo, nažalost, baviti Milanovićevim monstruoznim optužbama. Prosvjedi branitelja traju osam mjeseci i u svakom je trenutku mogao razgovarati s njima. No, Milanović stvara atmosferu oštre podjele i sukoba unutar hrvatskog društva! Pozivam ga još jednom da danas obavi svoj posao i razgovara s braniteljima - neka ne ostavlja Hrvatsku, branitelje i njihove obitelji u neizvjesnosti! - sažetak je to poruka predsjednika Tomislava Karamarka s današnje konferencije za novinare održane u povodu Milanovićevog izbjegavanja vlastite odgovornosti, optuživanja drugih jer nije spreman razgovarati s hrvatskim ratnim vojnim invalidima koji prosvjeduju na Markovu trgu. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-milanovic-napokon-mora-pokazat...

Karamarkovu izjavu možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke: 

O monstruoznim Milanovićevim optužbama

Žao mi je da se danas nismo susreli zbog nečeg drugog. Održali smo, naime, predzadnji sastanak sa stručnjacima iz bavarskog IFO instituta. Zajedno finaliziramo naš cjeloviti Program gospodarskog oporavka i zapošljavanja. Provedbeni dokumenti će uskoro biti gotovi, ali se, nažalost moramo baviti Milanovićevom konferencijom za novinare. Danas smo od njega čuli monstruozne optužbe o događanjima na Markovom trgu. 

O opravdanim zahtjevima branitelja

Prosvjedi branitelja traju oko osam mjeseci. Milanović je u svakom trenutku mogao razgovarati s braniteljima - na to smo ga uporno pozivali. Svaki put kada bi on rekao da mi stojimo iza prosvjeda, uvijek sam ponavljao i reći ću to i danas - branitelje podržavamo u njihovim opravdanim zahtjevima! U svemu onom što je artikulacija njihovog nezadovoljstva. Isto tako, podržavamo ih u njihovoj želji i zahtjevu da osobno razgovaraju s Milanovićem. Najodgovornijim čovjekom ove vlade! Do kraja ćemo ih u tome podržavati. Ali - nikako ne „stojimo iza prosvjeda“, nismo povezani sa njima i nikako ne znamo i ne možemo predviđati što branitelji namjeravaju raditi. Milanovićeve optužbe su uistinu neozbiljne! U priču je uvukao i predsjednicu RH. 

O Milanovićevu grijehu nečinjenja

Na upit novinara ima li dokaze i argumente za to što tvrdi - da mi stojimo iza branitelja - odgovorio je da je to „jasno“ i „vidi se po grimasama“?! Zamislite - po grimasama! Ne znam kako i ne znam čijim. Vrlo neodgovorna teza - izvlačenje iz situacije i opravdanje za nečinjenje svih ovih mjeseci. Stvaranje atmosfere oštre podjele i sukoba unutar hrvatskog društva - i to uoči izbora. A to nije dobro. Ono što je u svemu tome bilo najsmješnije - osim tih njegovih „dokaza“ da je HDZ iza svega ovog - jako je bitno reći da on pristaje na razgovor s braniteljima, ali zamislite kada - u ponedjeljak. Zar g. Milanović ne radi u petak popodne? Zar bi bilo teško prijeći tih 10 ili 15 metara, doći kod branitelja i početi razgovor? Možda bi se dogovorili. Pozivam ga još jednom da danas obavi svoj posao - jer je to njegov posao! – i neka ne ostavlja Hrvatsku, branitelje i njihove obitelji u neizvjesnosti. Jer ovo što čini je uistinu neodgovorno!