Zahvaljujem svim građanima što su izabrali Kolindu Grabar-Kitarović za predsjednicu RH! Izabrali su ženu koja će brinuti o standardu naših ljudi, o Hrvatima u iseljeništvu te Bosni i Hercegovini. Ponosni smo na vodstvo stranke i na koalicijske partnere. Sinoć je, međutim, skandalozan bio Milanovićev govor! Umjesto da - kao Josipović - čestita predsjednici, on se na nju obrušio. Ne samo da je govorom mržnje omalovažavao, vrijeđao predsjednicu, nego i cijelu našu stranku te birače! - jednodušna je poruka s konferencije za medije koju su danas u Središnjici održali naš međunarodni tajnik dr. Miro Kovač i prvi čovjek zagrebačkog HDZ-a (i člana nacionalnog Predsjedništva) Andrija Mikulić.

Izjave možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ostale ključne poruke:

KOVAČ: Milanovićeva retorika kao  1948. nakon rezolucije Informbiroa!

Sličan jezik mržnje kao Milanović širili su i neki članovi Josipovićeva stožera - poput Željke Antunović za koju su „normalni“ samo oni koji su glasovali za SDP-ova kandidata!? Sramotno! U Hrvatskoj treba graditi zajedništvo - zasukati rukave i početi raditi. A ne se govorom mržnje vraćati u prošlost. Sinoćnja retorika iz Josipovićeva stožera podsjeća me na komunistički vokabular nakon rezolucije Informbiroa - i tada se govorilo o „sektašenju“ i „kriminalnoj zadruzi“. Tako nešto nikad nisam čuo u zemljama EU! A kakve su posljedice takvog govora mržnje - vidjeli smo u Sesvetama gdje su noćas demolirane prostorije HDZ-a!

MIKULIĆ: Demoliranje naših prostorija - Rezultat Milanovićeva govora mržnje!

Prvi je put HDZ u Gradu Zagrebu - sa svojim koalicijskim partnerima - dobio više od 200.000 glasova. Digli smo se za čak 85.000 glasova u odnosu na prvi krug! To je rezultat mudre politike stranačkog vodstva na čelu s Tomislavom Karamarkom. Ali, neki ne mogu podnijeti rezultat jučerašnjih izbora. 

Noćna hajdučija po demokraciji

Jučer je za nas bio festival demokracije. A demoliranje prostorija HDZ-a je rezultat upravo govora mržnje aktualnog premijera Milanovića. Kolinda Grabar-Kitarović je pak pozvala na zajedništvo u rješavanju gospodarskih problema u koje nas je bacila ova nesposobna - u hrvatskoj povijesti uvjerljivo najgora - vlada na čelu s najgorim premijerom Milanovićem. Iz sinoćnjih se nemilih događaja zorno vidi tko je hajdučija!