Iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje samo je lani „zbog nepridržavanja zakonskih odredbi“ izbrisano više od 74 tisuće građana, premda nikakav posao nisu dobili! No Milanović ne samo da se hvali „padom nezaposlenosti“, nego i svjesno pokušava prevariti građane prikazujući „izbrisane“ kao novozaposlene. 

Milanovićeva „magična gumica“

A istina je da je za vrijeme SDP-ove vlade nestala 101 tisuća radnih mjesta! Masovno brisanje nezaposlenih, manipulacije statistikom i falsificiranje stvarnosti - to je taj Milanovićev „Naprijed“!? Jedini istinski „Naprijed“ bio bi odlazak ove nesposobne vlade, i to što prije! - sažetak je to izlaganja potpredsjednika HDZ-a (i karlovačkog gradonačelnika) Damira Jelića s novinske konferencije koju je u Središnjici održao s kolegom Ivanom Šukerom. 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-ek-je-potvrdila-da-je-hrvatska-s-o...

Izjavu Damira Jelića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

„Naprijed“ u - bezdan!

Citirao bih prvosvibanjsku tvrdnju premijera Milanovića: „Hrvatska ide naprijed. Na današnji dan prije godinu dana je bilo 55 tisuća više nezaposlenih, a danas 55 tisuća više ljudi radi u cijeloj Hrvatskoj“. Kamo to Hrvatska ide kada se evidentno manipulira statistikom i vara građane? 

Milanović poistovjećuje izbrisane iz evidencija s novozaposlenima! Samo je u 2014. „magičnom gumicom“ izbrisao više od 74 tisuće građana sa Zavoda za zapošljavanje, a u prva tri mjeseca ove godine još im se pridružilo njih 16 tisuća! A biti, za vrijeme Kukuriku vlade nestala je 101 tisuća radnih mjesta! Nema nikakvog rasta i napretka, nikakvog „Naprijed“ - osim onog u veliki bezdan i potpunu dezorijentaciju! 

Vrijeđanje inteligencije građana

Izdvojio bih još jedan citat premijera Milanovića - iz prvosvibanjske čestitke: „Zadovoljan sam smjerom kojim Hrvatska danas ide, a to je naprijed“. Više od 80 posto građana uvjereno je da Vlada nema nikakvog smjera! 

Perverzan je spot ministra Marasa u kojem s novcem svih građana i EU fondova promovira novi partijski slogan „Naprijed“! Insistiramo da se barem taj spot makne, ne moraju raditi majmune od čitave hrvatske javnosti! Jer jedini istinski „Naprijed“ bio bi odlazak ove nesposobne vlade - i to što prije!