Suradnja je nužna. To je definirano Ustavom RH. Ono što vidimo je, nažalost, da se Milanović ruga ne samo predsjednici RH, nego i cijeloj hrvatskoj naciji! - komentirao je danas u Središnjici za mnogobrojne novinare međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač „pismo“ premijera Milanovića predsjednici RH „da dođe na sjednicu Vlade“ i „pripremi konkretne prijedloge“. Vrlo brzo Milanoviću je stigao odgovor s Pantovčaka: najkonkretniji prijedlog za izlazak RH iz krize je - njegova ostavka.

Bijeg od odgovornosti

Izjavu dr. Mire Kovača pogledajte u cijelosti, a u nastavku pročitajte ključne poruke:

Suradnja je nužna. To je definirano Ustavom RH. Vidimo, nažalost, da se Milanović ruga ne samo predsjednici RH, nego i cijeloj hrvatskoj naciji! Predsjednica RH je, naime, tražila da se sazove tematska sjednica Vlade o teškoj gospodarskoj krizi i socijalnoj ugroženost hrvatskih ljudi. Umjesto toga, dobijamo pismo predsjednika Vlade koji kaže „da bi predsjednica trebala definirati mjere i izračunati financijske učinke tih mjera“. Zar to nije ruganje?!

Racionalnost vs. neodgovornost

Na Milanoviću je da - zajedno sa svojim ministrima - pripremi sjednicu Vlade i da predsjednici RH izloži kako on zamišlja rješavanje teške gospodarske i socijalne krize. A predsjednica RH je obećala da će tražiti od Vlade da izvijesti što se kani raditi. Prije dva-tri mjeseca rekla je da će se beskompromisno boriti za interese svih onih građana koji su obespravljeni, bez posla i socijalno ugroženi. Njezino je ponašanje racionalno, dok, nažalost, s druge strane vidimo - neodgovornost. 

SDP-ov sindrom neuspješnosti

Milanovićeva vlada ne zna, neće ili nije sposobna provesti reforme. Predsjednica RH brine o stabilnosti političkog sustava. U kampanji je obećala da će tražiti od Vlade da iznese prijedloge kako izvesti zemlju iz krize i to obećanje sada ispunjava. A od Milanovića dobija odgovor „da bi ona trebala iznijeti plan“. To je, ponavljam, ruganje! Neodgovorno i zastrašujuće! 

Dosta je trikova i obmana!

Vidjet ćemo kako će se komunikacija nastaviti. Predsjednica RH uputila je priopćenje i čekamo reakciju. Od Milanovića tražimo konkretne rezultate - nema više varanja javnosti trikovima i zamagljivanja problema!