Predsjednik Tomislav Karamarko danas je u Jastrebarskom - uoči svečane proslave 25. obljetnice osnutka HDZ-a u Zagrebačkoj županiji - odgovarao na pitanja mnogobrojnih novinara. Komentirao je, među ostalim, videosnimku na kojoj ministar pravosuđa Miljenić otvara „zavod za zapošljavanje“ na ulici, SDP-ovo uništavanje gospodarstva visokim porezima, Poreznu upravu koja bi trebala biti servis građana…

Karamarkovu izjavu možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O MILJENIĆEVU „ULIČNOM ZAPOŠLJAVANJU“

To je ozbiljan problem! SDP je vrlo često sklon optuživati druge da zapošljava ljude. Vidite sad kako se zapošljavaju stranački podobnici - na cesti! Zavod za zapošljavanje na cesti - izvrsno! Bez suvišnih činovnika, suvišnog prostora - to fino ministar može napraviti na nekakvom parkingu. Mislim da bi bio red - ako imaju malo morala - da nešto sami poduzmu za sebe. Ostavka bi bila zgodna. Vidjeli ste što tamo ministar Miljenić govori. On čak spominje 150 radnih mjesta koja se „otvaraju“ ili se rotiraju neki ljudi, natječaji… Koliko sam razumio, kazao je da će to biti „uglavnom za naše“. Katastrofa! „Ulični zavod za zapošljavanje“ ministra Miljenića pokušavaju zasjeniti pričom o nekakvom vozilu. Kojim sam se ja dovezao vozeći jednog člana svoje obitelji - zamislite - na hitnu pomoć. 

O SDP-ovu UNIŠTAVANJU GOSPODARSTVA

Sad je već apsurdno pričati o „rezanju“ - njima je sad jako teško pronaći gdje rezati. Jer je dohodovna strana nikakva! Proračun se puni slabo i nekvalitetno. Gospodarstvo je u kolapsu. Poreznog se obveznika mora njegovati. Moramo imati što širu bazu poreznih obveznika - da bismo mogli održavati proračun. Ali oni to ne rade. Velikim su porezima ugušili malog i srednjeg poduzetnika. Tu je problem! Zatvaraju se radna mjesta, tvrtke, pada potrošnja... To je jedan zatvoreni krug. Kada pitate „gdje ćete rezati“ - vjerujem da su oni u velikom problemu. Moramo krenuti s jednim cjelovitim zahvatom u naše gospodarstvo i gospodarske reforme. Najprije trebamo potaknuti gospodarstvo da profunkcionira - da bismo mogli prihodovnu stranu pojačati. 

O POREZNOJ UPRAVI

Pitate me „radi li Porezna uprava dobro svoj posao“? Mislim da ne. Postoji čitav niz primjera - loših iskustava naših gospodarstvenika. Ja mislim da Porezna uprava prije svega treba biti servis građana, a ne - represivni aparat.