Nakon što je glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić u emisiji „Markov trg“ na Z1 televiziji u sinoćnjem gostovanju kazao da je Josipović „prije godinu i pol tražio potporu HDZ-a za rušenje SDP-a i premijera Milanovića“, bivši je predsjednik odgovorio krajnje nervozno i panično.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-predsjednicki-izbori-bili-su-i...

Uoči svečane obljetnice 25. godina HDZ-a Grada Omiša i predizbornog skupa, glavni tajnik HDZ-a se - na upite mnogobrojnih novinara - osvrnuo na Josipovićev „demantij“.

Izjavu glavnog tajnika možete pogledati u cijelosti, a u nastavku i pročitati:

Koliko znam - s Josipovićem se nisam sastao. Nisam izjavio da sam se ja sastao s g. Josipovićem nego da je g. Josipović - što je općepoznata javna stvar - tijekom 2013. tražio potporu HDZ-a za rušenje SDP-a i premijera Milanovića te postavljanje Vesne Pusić kao mandatarke odnosno tehničke vlade. Čuo sam da je Josipović spomenuo operu „Čarobnu frulu“ - drago mi je da ju je spomenuo. I vi i hrvatska javnost znate da se na zadnjim predsjedničkim izborima ostvarila glavna poruka iz te opere - da je dobro pobijedilo zlo. To je jedina poruka koju želim poslati g. Josipoviću. Svoju „snagu“ Josipović je pokazao na predsjedničkim izborima, tako da o tome više ništa nemam reći. Stvar je moje procjene - odnosno nas u HDZ-u - kad ćemo s nekim informacijama izaći van. A to što je Aleksandar Stanković u svojoj emisiji rekao „da je HDZ stvorio Živi zid“ je - znanstvena fantastika.