Nakon što je na sinoćnjem sučeljavanju na RTL-u buduća predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović „pomela“ dosadašnjeg predsjednika i Milanovićeva kandidata Josipovića, njihov novi sraz „oči u oči“ možete pratiti večeras u 21 sat na Novoj TV (moderator debate: Mislav Bago).  

Okrenimo se budućnosti i radnim mjestima!

Netom nakon sučeljavanja na RTL-u Grabar-Kitarović je s javnosti podijelila svoje dojmove te izrazila žaljenje što se na debati nije više raspravljalo o rješavanju stvarnih problema. O kojima je - za razliku od Josipovića koji se služio prozirnim trikovima i niskim udarcima - imala što reći:

- Građani od nas žele čuti kako ćemo Hrvatsku izvući iz krize, a ne kako ćemo jedno drugog „spustiti“. Na podbadanja se ne osvrćem, to je dio političke igre, no mislim da je hrvatskom narodu dosta prepucavanja. Stoga i nisam imala potrebu prepucavati se oko nekih „pitanja“ i dalje ih razvlačiti. Narod daleko više zanima kako ćemo osigurati poslove - a radnicima redovite plaće - nego da optužujemo jedni druge tko je kriv za što u prošlosti. Bitne su sadašnjost i pogled u budućnost!

http://bit.ly/1v8Vs6v 

Stvarni problemi, a ne ustavne magle!

Buduća predsjednica stoga se nada da će večeras imati više vremena predstaviti svoj pobjednički program „Za bolju Hrvatsku“:

- Voljela bih da se na RTL-u više razgovaralo o onome što kandidati uistinu nude. Odgovarali smo uglavnom na svjetonazorska pitanja i osvrtali se na stanje u društvu, no mislim da je trebalo dodati komponentu što je to što ćemo mi konkretno učiniti i kako bismo zemlju izvukli iz krize. Tu bih imala puno toga reći.