Državno izborno povjerenstvo potvrdilo je da su sve uplate na donatorskim večerama u sklopu kampanje predsjedničke kandidatkinje HDZ-ove koalicije Kolinde Grabar-Kitarović bile u skladu sa zakonom. Buduća predsjednica RH nije bila iznenađena zaključkom nadzora DIP-a te je za RTL, tijekom današnjeg posjeta BiH, prokomentirala:

Kontrola i kod Josipovića!

- Voljela bih da DIP i nevladine udruge istraže i rad drugih predsjedničkih kandidata i da se provjeri ima li u tim slučajevima kakvih plaćanja preko računa nekih tvrtki.

Za RTL Danas je i šef Izbornog stožera HDZ-a dr. Miro Kovač istaknuo zadovoljstvo jer je DIP potvrdio ono što HDZ napominje od prvog dana - da su sve uplate transparentne! I on je pozvao Milanovićeva kandidata Josipovića da se očituje o PR agencijama („RIZOL media“ Tina Nuića i „Mrak“ Marka Rakara) koje je angažirao u svojoj kampanji, a za koje je Državna revizija otkrila da posluju mimo pravila. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-josipoviceva-sutnja-znaci-da-o...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-vargin-odlazak-na-skijanje-riz...

Sumnjivi poslovi režimskih agencija

Izjavu možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo Kovačeve ključne poruke:

Izvješće DIP-a pokazuje da HDZ pod vodstvom Tomislava Karamarka posluje transparentno, efikasno i da je sve u skladu sa zakonima RH. No zamolio bih dosadašnjeg predsjednika Josipovića da objasni javnosti kako je moguće da su RIZOL media i Mrak dobile posao u njegovoj kampanji? A znamo da su te tvrtke, kao što je otkrila Državna revizija, poslovale mimo pravila. To bi bilo lijepo saznati!

Donatorske večeri pokazuju i da je HDZ snažan, da će naša kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović pobijediti! Gospodarstvenici jednostavno podupiru program gospođe Kolinde Grabar-Kitarović „Za bolju Hrvatsku“. Uzvanici na večerama sklapaju ugovore i doniraju sredstva, a sve u skladu sa zakonom - kao što je to utvrdio DIP.