U Središnjici naše stranke danas je održana sjednica nacionalnog Predsjedništva. A nakon završetka sjednice, izjavu za mnogobrojne medije dali su glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić i politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak. 

Njihove izjave možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

ČULJAK: HDZ je u završnoj fazi kandidacijskog postupka!

Hrvatska demokratska zajednica u završnoj je fazi kandidacijskog postupka koji je iznimno demokratski. Našim županijskim organizacijama i zajednicama prepušteno je da daju svoje kandidate za naše liste. Danas smo utvrdili te prijedloge na Predsjedništvu. Obavljaju se daljnje konzultacije te ćemo sljedeći ponedjeljak na Predsjedništvu i Nacionalnom vijeću usvojiti te liste. Te predati naše kandidacijske liste.

BRKIĆ: Za stabilnu, socijalno osjetljivu, poštenu i sigurnu državu!

Bezuvjetno mišljenje

Jedna od tema na Predsjedništvu bilo je izvješće o reviziji poslovanja stranke za 2014. Stranka, dakle, dvije godine zaredom ima bezuvjetno mišljenje Državne revizije. To je dokaz da stranka funkcionira u skladu sa svim pozitivnim propisima. Kad biste ste se sada vratili malo natrag u povijest, možete se sjetiti svih onih napada jer nismo imali točku i zarez u bezuvjetnom mišljenju. A sad kada je sve u redu - nitko ništa ne spominje. Uveli smo red u stranku, a uskoro će biti red i u državi. 

Strategija za pobjedu

Druga tema o kojoj smo raspravljali - kao što znate danas je u svim dnevnim novinama objavljen proglas HDZ-a. Temeljem naše strategije - koju sam neki dan komunicirao pred novinarima - krećemo u treću fazu kampanje. Dakle - u „vruću fazu“. Temeljem naše strategije, a ne kako bi neki htjeli i željeli. Slogan je „Zajedno za jaku Hrvatsku!“. Jer ako je ikad bilo potrebno zajedništvo, potrebno je sada, kao 1990-e. A zašto „za jaku“? Svi građani, naime, bez obzira na političke preferencije, žele jaku, stabilnu, socijalno osjetljivu, poštenu i sigurnu državu. I svi žele živjeti mirno, pošteno, dostojanstveno i časno od svog poštenog rada. Da mogu mirno hraniti svoje obitelji da ne sele iz ove zemlje. 

A 22. listopada počinje službena kampanja - temeljem naše strategije ćemo provesti našu kampanju po izbornim jedinicama. Prema listama koje budu utvrđene na sjednici Predsjedništva HDZ-a. 

POBJEDNIČKA STRANKA

A nakon izjava, uslijedila su pitanja novinara. Jedno od njih se odnosilo na „ankete“. Glavni tajnik Brkić odgovorio je argumentirano i jasno:

- Mi smo zadovoljni - već četiri godine pobjeđujemo. Neki nisu zadovoljni jer - gube. Oni koji nisu zadovoljni neka hrane svoje taštine na „anketama“, a građani će 8. studenog pokazati tko će na kraju biti zadovoljan, a tko nezadovoljan. Neki će imati suze radosnice, a neki će od tuge plakati. Uvjeren sam da će predsjednik Tomislav Karamarko 8. studenog imati suze radosnice u oku, kao i prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman kada je 1995. - nakon uspješno provedene akcije „Oluja“ - plakao kada je podizao hrvatski stijeg na kninskoj tvrđavi. Imat ćemo komotnu većinu za preuzimanje odgovornosti za funkcioniranje države. S novim vodstvom država će krenuti u pozitivnom smjeru!