Kolinda Grabar-Kitarović je prva hrvatska predsjednica! Veliki i povijesni dan za Lijepu Našu. Cijela domovinska i iseljena Hrvatska ponosno je stala uz Kolindu Grabar-Kitarović. U predsjedničkom stožeru - veličanstvena atmosfera! Domoljubne pjesme, zajedništvo i hrvatske zastave - ZA bolju Hrvatsku. A nakon što je DIP objavio rezultate izbora, bivšem predsjedniku Josipoviću nije preostalo ništa drugo nego da prizna poraz. 

Imamo predsjednicu!

Hrvatska ima predsjednicu! - tim se uvodnim riječima predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko obratio prisutnima. Na što je cijela dvorana odgovorila snažnim ovacijama, pjesmom i pljeskom.

- Svima zahvaljujem - Imamo predsjednicu! Najveća hrvatska stranka koja je pod vodstvom najvećeg Hrvata svih vremena dr. Franje Tuđmana stvorila državu, od danas ima predsjednicu! A ona je jedna uistinu hrabra žena. Kolinda, hvala Vam na svemu!

Neka nam živi jedina i vječna Domovina!

A onda se dvoranom prolomilo: „Franjo!!! Franjo!!!“. Hrvatske zastave su se ponosno vijorile pozdravljajući današnji veliki povijesni dan. A onda je Karamarko - netom prije no što će pozornici pristupiti predsjednica RH, cijelu dvoranu podigao na noge:

- Pozdravljam naše branitelje koji prosvjeduju u Savskoj, naše sunarodnjake u Bosni i Hercegovini te cijeloj dijaspori. Imamo predsjednicu i neka nam živi naša vječna, jedina i ljubljena domovina Hrvatska!

Govor predsjednika HDZ-a pogledajte u cijelosti u nastavku: