Želimo do 2020. gospodarski rast 5 postotnih bodova. Na taj bi način došli do poziciju da se sa sadašnje stope od 60 posto zaposlenosti, približimo cilju EU od 75 posto. U prijevodu - 180 000 radnih mjesta. Želimo biti Vlada koja će generirati optimizam, rasteretiti gospodarstvo, a ostaviti veći prihod građanima! - istaknuo je, između ostalog, u izjavi za brojne okupljene novinare predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković u Varaždinu. U tom je gradu baroka, naime, danas predstavljena lista naših kandidata za III. izbornu jedinicu.

Izjavu predsjednika Plenkovića - kao i odgovore na pitanja novinara - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O LISTI ZA III. IZBORNU JEDINICU

Veliko mi je zadovoljstvo danas biti u Varaždinu - dati potporu kandidatkinjama i kandidatima HDZ-a na izborima za Hrvatski sabor. A ovoj listi su kvalitetni ljudi, predložile su ih naše županijske organizacije. To su, dakle, ljudi s iskustvom: i rada u Hrvatskom saboru, i rada u Vladi. Imamo i niz kolega aktivnih u jedinicama područne i lokalne samouprave, kolege iz realnog sektora, žene, branitelje… Uistinu - kvalitetna lista. Uz predan rad, program i vjerodostojne kandidate omogućit će nam još bolji rezultat nego na prošlim izborima.

O GOSPODARSKOM RASTU

Milanovićeva vlada je podigla stopu PDV-a s 23 na 25 posto te, unatoč tome, dodatno zadužila Hrvatsku. Imala je svima poznate negativne gospodarske rezultate. HDZ-ovi su stručnjaci na temelju znanstvene podloge, projekcija i simulacija, radili naš izborni program -, dakle, na osnovu cjelovitog pristupa. Osobito kada je riječ o gospodarskim i financijskim pitanjima. Za ovu godinu rast je planiran već od 2,5 posto, to je jedno kvalitetno postignuće. Prije svega, zbog rada HDZ-ova ministra financija, ali i cjelokupne Vlade. Želimo do 2020. gospodarski rast 5 postotnih bodova. Na taj bi način došli do poziciju da se sa sadašnje stope od 60 posto zaposlenosti, približimo cilju EU od 75 posto. U prijevodu - 180 000 radnih mjesta. Želimo biti Vlada koja će generirati optimizam, rasteretiti gospodarstvo, a ostaviti veći prihod građanima.

O MILANOVIĆEVIM IZJAVAMA

Pozivam Milanovića da dođe sa mnom u Europski parlament da vidi kako funkcionira demokracija i političke stranke u 21. stoljeću - koje se bave ključnim pitanjima i globalnih, i europskih, ali i nacionalnih izazova. HDZ ovakav kakav sam ga predstavio u svom unutarstranačkom programu, našim kvalitetnim izbornim programom, vjerodostojnim i dokazanim ljudima - pogledajte naše liste! - duboko je s dvije noge u sadašnjici, a okrenut budućnosti. Vodim računa o svim aspektima naše politike - usmjeren sam na boljitak hrvatskog naroda u budućnosti.

O SUSRETU S MILANOVIĆEM U NOVOJ GRADIŠCI

Pozdravili smo se. Bilo je 21. „Novogradiško glazbeno ljeto“. Očito je strategija svih političkih stranaka u ovim ljetnim mjesecima da su što više među ljudima. Izabrao sam jučer Slavoniju, predstavio dio našeg izbornog programa koji se odnosi na Slavoniju. Sa Zoranom Milanovićem, kao čelnikom SDP-a, prokomentirali smo trenutno ozračje. HDZ s uzlaznim trendom može biti izuzetno zadovoljan sa svime što smo postigli u proteklih nekoliko tjedana. S puno optimizma i ambicija idemo pobijediti na izborima. Rekao sam mu da stojimo jako, jako dobro, a mislim da i on to zna - osobito kad je riječ o V. izbornoj jedinici.