Predsjednik Tomislav Karamarko danas je - po dolasku s konzultacija kod predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović - dao ispred Središnjice naše stranke izjavu za medije. A izjave za medije dali su i predstavnici Domoljubne koalicije koji su zajedno s predsjednikom Karamarkom bili na konzultacijama na Pantovčaku.

Izjavu predsjednika Karamarka možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O POSTUPKU MOSTA

Pitate me da komentiram „prekid pregovora Mosta s koalicijom Hrvatska raste jer su iz te koalicije zvali pojedinačno saborske zastupnike Mosta“? Očito je Most imao dobre razloge da to napravi. Nakon ovolikog upornog pregovaranja i dobre volje koju su pokazivali - stalno vraćajući SDP „u igru“, u razgovore - ako se tako nešto dogodilo, onda je razlog opravdan. Vidjet ćemo što će se događati danas popodne - Predsjednica RH ima svoje ovlasti i sigurno će odgovorno postupiti. 

O INTERESU GRAĐANA KAO PRIMARNOM

Upravo smo bili kod Predsjednice RH. A jučer smo poslali dopis Mostu. Ako je to podloga za novi razgovor - mi smo apsolutno raspoloženi. Nije nam se nitko iz Mosta javio. Bavimo se isključivo dogovorima s našim koalicijskom partnerima. Naš dopis Mostu je uistinu pošten, svi se u njemu mogu naći. Intencija je, prije svega, da što prije počnemo raditi na dobrobit građana.

KONZISTENTNO & POŠTENO

Predsjednik Karamarko danas je - nakon konzultacija s predsjednicom RH Kolindom Grabar-Kitarović - na Pantovčaku odgovarao na pitanja brojnih okupljenih novinara. 

- Konzistentni smo u našim stavovima - i HDZ i članovi Domoljubne koalicije. Stali smo na pozicije s kojih se ne povlačimo - nudimo razgovor svima u skladu s onim što smo poslali jučer. Ali, tripartitna vlada je za nas jedna utopijska misao, ideja koja po meni nije dobra. Imali bismo parlament bez opozicije. Ako smo svi zajedno, da se tako izrazim, na hrpi i kad griješimo nitko nas ne može korigirati. To nije dobro! Naše jučerašnje priopćenje je bilo pošteno i iskreno. Ne vjerujemo u tripartitnu, već u dualnu vladu. Hrvatska je u takvoj situaciji da ne može više raditi eksperimente s lošim ljudima. 

Izjavu možete pogledati u cijelosti na: