Predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Milan Kovač - tijekom jučerašnjeg svečanog obilježavanja 26. obljetnice osnutka HDZ-a na Jarunu - u izravnom prijenosu dao je kratki intervju u HTV-ovoj emisiji „Studio 4“. Osvrnuo se na ponosno vrijeme osnivanja stranke pod stalnom prismotrom tadašnje komunističke milicije te Milanovićevu prljavu kampanju - jer nema nijedno suvislo rješenje za tešku gospodarsku situaciju. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-pobjedujemo-jer-smo-tkivo-svog...

Kovačev kratki intervju - koji je vodio novinar Petar Vlahov - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

I danas smo za SDP „stranka opasnih namjera“

Razdoblje kad smo osnivali HDZ 1989. u usporedbi s današnjim vremenom ima mnogo razlika, ali i sličnosti. Razlika je u tome što smo se tada - unatoč „brižnosti Udbe, KOS-a i ondašnje milicije - uspjeli skriti i osnovati HDZ. Osnovali smo najveću političku organizaciju u povijesti hrvatskog naroda. Danas imamo slobodnu hrvatsku državu - članicu EU i NATO-a. Sličnost je u nečemu što nas jako zabrinjava - Milanović i njegova partija su u prvi red isturili falangu bivših udbaša. Da iz sve snage jurišaju na HDZ! Optužuju pojedince i stranku. Hrvatski narod neće nasjesti na takve mantre. HDZ će - kada bude imao većinu u Saboru - samo jednim člankom riješiti problem lustracije! Te okrenuti se gorućim problemima koje tište hrvatski narod. 

Najvažniji zadatak - gospodarski oporavak

Okosnica naše kampanje bit će gospodarski oporavak! Naš cjeloviti Program gospodarskog oporavka i zapošljavanja - koji izrađuju naši stručnjaci zajedno s njemačkim iz uglednog IFO instituta - bit će prezentiran onda kad se Milanović udostoji objaviti datum izbora. Već je, naime, to trebao učiniti. Povezivat ćemo domovinsku i iseljenu Hrvatsku - što se 90-ih pokazalo kao dobitna kombinacija. Obvezni smo brinuti se o Hrvatima izvan Hrvatske.

Hrabrost u teška vremena

Kada svojoj djeci pričam neke stvari iz godina osnivanja stranke, kažu da je to bilo kao u filmovima. Tada su ljudi završavali u zatvoru zbog drugačijeg mišljenja - svi znamo kakva je bila hrvatska šutnja. HDZ je na svu sreću osnovan tada, iako je bilo prijedloga da se čeka do jeseni. Mislim da bi Hrvatska otišla u sasvim drugom smjeru da smo pričekali s osnivanjem do jeseni.