Međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač gostovao je u emisiji „Poligraf“ na Hrvatskom radiju, koja je emitirana i na HTV4 (urednica i voditeljica: Milena Jukić Ugrin). Komentirao je, među inim, sramotni „Lex Perković“ kojim je Milanovićeva vlada - uz podršku tadašnjeg predsjednika Josipovića - htjela prevariti hrvatske građane i EU, nepovlačenje novca iz EU fondova, porazne statističke brojke koje Hrvatsku svrstavaju na samo dno EU…

Donosimo ključne poruke dr. Kovača:

„Lex Perković“ - gaženje pravne države

Milanovićeva vlada je nekoliko dana prije ulaska u EU htjela prevariti građane s „Lex Perković“. Gazila je principe pravne države! Slavko Linić, koji je bio član ove vlade, javno je rekao da je PNUSKOK proganjao i njega i njegovu obitelj. Izjavio je da je PNUSKOK, nažalost, u funkciji politike. To treba jasno reći! Upozorili smo na to - rekli smo da se nadamo da priča sa Zdravkom Mamićem nije u predizborne svrhe. Da SDP ne zloupotrebljava institucije! Želimo pravnu državu. Umjesto da smo iskoristili entuzijazam i napravili jednu uspješnu priču - sve se srušilo! 

Ostojićev bijeg od odgovornosti

Ministar Ostojić nije trebao sinoć doći u emisiju na HRT-u, već se baviti istragom o incidentu na Poljudu. Pronaći tko je osramotio Hrvatsku. Umjesto toga, izjavljuje da nije nadležan! Neka odradi svoj posao i s ravnateljem policije pronađe tko stoji iza svastike na Poljudu.  

Neiskorištene EU prilike

U svibnju smo dobili nalaz Državne revizije - tijela koje treba uvažavati. Više uplaćujemo, nego povlačimo novca iz EU - oko 30 milijuna eura smo u minusu. U dvije godine uplatili smo 750 milijuna, a povukli 721 milijun!

Porazne brojke

Ministre Grčiću, govorite o odljevu stanovnika. U 2013. godini - prema podacima njemačkog saveznog ureda za statistiku - 25.000 građana je otišlo u Njemačku. U Hrvatskoj je 2014. bilo 38.000 novorođenih. To znači da smo u jednoj godini izgubili 60 posto jedne generacije! Treća smo najsiromašnija zemlja u EU. Iza nas su samo još Rumunjska i Bugarska. A među najgorima smo i po stopi nezaposlenosti. Mladi ljudi odlaze - jer u Hrvatskoj ne mogu pronaći radno mjesto!

Program za spas Hrvatske

Ova je vlada imala veliku šansu reformirati Hrvatsku. Nismo dobili što smo htjeli. Država mora postati prijatelj građana. To ćemo - u predizbornoj kampanji - ponuditi hrvatskim građanima. Ponudit ćemo promjene za bolju Hrvatsku! Za Hrvatsku koja će biti čimbenik u EU, a ne slaba karika.