Najbolje bi bilo da se parlamentarni izbori održe što prije! Svako čekanje je gubitak vremena za ovu zemlju. Vlada verbalnom kozmetikom skreće pozornost s bitnih problema. Propustili su sve prilike za nešto napraviti. Spremni smo za izbore kad god budu, a naša koalicija imat će dovoljno mjesta u Hrvatskom saboru da sama formira novu vladu! - samo su neke od poruka međunarodnog tajnika HDZ-a dr. Mire Kovača u gostovanju u emisiji „2u9“ na Jabuci TV (voditelj: Romano Bolković).

Dr. Kovač je komentirao, među ostalim, SDP-ovo poigravanje s datumom izbora, naš cjeloviti Program gospodarskog oporavka i zapošljavanja, reforme u gospodarstvu, SDP-ovo odbijanje ikakvog dijaloga o krucijalnim problemima u državi, Milanovićevo bahaćenje i inaćenje na štetu građana te proslavu Oluje u Zagrebu jer se boji svog naroda u Kninu…

Gostovanje dr. Kovača možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O Milanovićevu poigravanju s datumom izbora

Svako daljnje čekanje na datum parlamentarnih izbora je gubitak vremena za ovu zemlju i bilo bi najbolje da se izbori održe što prije. Predsjednik Karamarko je javno više puta rekao da traži da se što prije raspišu izbori. HDZ će biti spreman za izbore - kada god oni budu raspisani. Milanovićevo poigravanje s datumom izbora je već viđeno - prije izbora za predsjednicu RH. HDZ i građane se tada pokušavalo prevariti - niti to im nije pomoglo.  Sve makinacije Milanovićeve vlade su, naime, loše i za SDP. A godinama pričaju kako „Hrvatsku treba urediti“! Nije SDP taj koji će raspisati izbore - njih raspisuje predsjednica RH. SDP-ova koalicija je osuđena na propast jer nema nikakvih konkretnih rezultata u gospodarstvu. HDZ će sa svojom koalicijom imati dovoljno mjesta u Hrvatskom saboru da samostalno formira buduću Vladu - u kojoj će na prvom mjestu biti stručnost. 

O suradnji s njemačkim i slovačkim stručnjacima

Kada budemo znali kada će izbori biti održani - tada ćemo predstaviti naš gospodarski program. U tom programu će naglasak biti stavljen na gospodarstvo - to se tiče mladih ljudi, ali i širih slojeva društva. Program će biti kvalitetan i prepoznat od hrvatskih građana. HDZ će provoditi politiku koja je u srcu Europske unije, a to je socijalno-tržišno gospodarstvo. Ponosimo se što smo toliko avangardni i što smo pronašli partnere u uglednom njemačkom IFO institutu koji će omogućiti reforme u Hrvatskoj. Surađujemo s prijateljima iz Slovačke koji su provodili reforme i danas je Slovačka na razini razvoja Češke. A sve će to provoditi naši stručnjaci. Taj koncept suradnje je dosad pokazao dobre rezultate, a oporba je to htjela zloupotrijebiti pa su govorili o „devalvaciji“, „stranom utjecaju… Smiješno! Ova vlada ne razumije europski duh i vođenje ekonomske politike u EU.

O Milanovićevu bahaćenju na štetu države

Vladajući verbalnom kozmetikom skreću pozornost s ključnih problema u društvu! Neće im uspjeti. Nudili smo SDP-u i Vladi da se uključe u dijalog o našem programu i - ništa. Doživjeli smo „paljbu“ po nama i ismijavanje. Jeste li ikada čuli da je čelnik vlade pozvao šefa oporbe na nekakve razgovore u Vladu? Ili da je otišao na razgovor kod predsjednice RH? Toga nema! Milanović i SDP trebaju svojim ponašanjem pokazati da su za konsenzus. A on napada predsjednicu RH u Jasenovcu. To nije dobro za Hrvatsku!

O SDP-ovu sindromu nesposobnosti

Građani će kazniti ovu vladu zbog propuštenih prilika za reformu gospodarstva! U Hrvatskoj je svaki drugi mladi čovjek nezaposlen. Na trećem smo mjestu iza Grčke i Španjolske - zastrašujuće! Pametnom politikom može se zaustaviti trend iseljavanja iz Hrvatske - SDP-ovom politikom će se trend iseljavanja nastaviti. Premijer Milanović je izjavio kako je ova vlada „možda i najbolja do sada“ - uistinu ne znam bih li plakao ili se smijao. Vlada je imala nevjerojatnu priliku žrtvovati se za boljitak Hrvatske. Imala je priliku napraviti reforme i ne obazirati se na ishod izbora. Jedina stvar koju su radili sustavno je smjenjivanje ljudi u državnim poduzećima. I to su radili djelotvorno - sve su ostalo radili ad hoc! Sve skupa - jako žalosno!

O proslavi Oluje 

SDP radikalizacijom diskursa i jačanjem podjela u društvu želi okupiti sve lijeve elemente u zemlji. Otuda Milanovićevo „mi ili oni“. Na toj podjeli pokušava mobilizirati svoje snage, ali niti to mu ne pomaže. Milanoviću je - organiziranjem mimohoda za Oluju u Zagrebu -  cilj izbjeći susret s narodom u Kninu. Zašto, inače, mijenjati tradiciju obilježavanja Oluje u Kninu? Nemojmo stvarati razdore! Samo se sjetite sramotnog „Lex Perković“.