Buduća predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, obilazeći sve krajeve Lijepe Naše, danas se u središtu Drniša družila s građanima te se s njima fotografirala u gradskom parku kod spomenika „Vrelo života“, posjetila je kninsku tvornicu DIV te Kraljevski Grad, a potom i Sinj. Ondje su je predstavnici medija upitali da iznese - kako je to zatražio Milanovićev predsjednički kandidat Josipović - svoj stav o pobačaju:

- Ja sam za život, ali isto tako poštujem pravo na izbor. Nisam za zabranu pobačaja, zato što ona nigdje nikada i nikome nije donijela dobro. Ali sam za pozitivne mjere poput edukacije muškaraca i žena, psiholoških i ostalih savjeta koji pomažu ženi da prebrodi tu stresnu situaciju te da odluči hoće li zadržati trudnoću. Zatim, isto tako sam za to da se u potpunosti ukloni društvena stigma sa žena koje su rodile izvan braka i njihove djece te da se olakšaju posvajanja. 

Odgovaram na sva pitanja!

A za samu provokaciju dosadašnjeg predsjednika Josipovića koji je pozvao protukandidate da se izjasne po tom pitanju, Grabar-Kitarović je jasno i odlučno poručila:

- Na poziv protukandidata kažem da ću odgovoriti na svako postavljeno pitanje, ali isto tako ću njemu postaviti pitanje da napokon ocijeni rad vlade.

Cijelu izjavu Kolinde Grabar-Kitarović možete pogledati na kolinda.tv: http://bit.ly/1xhaXjt