Predsjednik Tomislav Karamarko danas je ispred Središnjice naše stranke dao izjavu za Hrvatsku radioteleviziju.

Izjavu predsjednika HDZ-a možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O KONZULTACIJAMA S PREDSJEDNICOM RH

Razgovarat ćemo danas s Predsjednicom RH - vidjeti kakva je situacija. Očekujem da sve bude po zakonu i Ustavu RH. Vidjet ćemo i što se s njima događa - prema izvještajima novinara oni nemaju potrebnih 76 potpisa u ovom trenutku. Vidjet ćemo što će Predsjednica reći. 

O HOMOGENOM MOSTU

Stalno ponavljam - držimo do integriteta Mosta. Uistinu nikada nismo ulazili u njihova unutarnja događanja. Mislim da su dosta homogeni. 

O DODATNIM ROKOVIMA

To će Predsjednica morati s njima raspraviti, a oni će morati argumentirati svoje razloge. Vidjeti u kojem, dakle, smjeru idu pregovori. To neka odluči Predsjednica. Vidjet ćemo -možda budu izbori, a možda ne. Ako budu - spremni smo za njih.

O DOSLJEDNOSTI

Bilo je različito nijansiranih mišljenja, no svi su bili složni u tome da ne potpisujemo tripartitnu vladu. To je bila od prvog trenutka moja ideja. I nismo mogli dopustiti da Predsjedništvo jedne ovako ozbiljne stranke reterira, samo zato da bi ušli u borbu za neka mjesta, fotelje ili sinekure. U konačnici, to je normalno u političkom životu da se mjesta „popune“ kvalitetnim ljudima - koji će raditi. Jer, hrvatski građani pate i sve ovo skupa ide im na živce. Ne smijemo im to priuštiti - treba sve što prije riješiti.