U presudi se izričito navodi da je jedan sustav ubijao i organizirao ubojstva. Ovakva presuda može Hrvatsku staviti u red civiliziranih europskih država koje su razriješile sa zločinima svih totalitarizama, pa tako i s komunističkim. A bio bih neozbiljan da komentiram tvrdnje g. Nobila - izjavio je predsjednik Karamarko u Splitu

Split. Uoči još jednoga stranačkog sastanka o potpunoj mobilizaciji HDZ-ovih članova na pomaganju unesrećenima i na saniranju šteta u katastrofalnim poplavama, predsjednik Karamarko na Prokurativama je odgovarao na pitanja novinara. Pred njih je stao uz ispriku zbog zakašnjenja od kojih 40-tak minuta.  

Jeste li dobro? Čuli smo da ste zapeli na putu?

Bio sam u Odžaku s g. Čovićem, susreli smo se s g. Bakirom Izetbegovićem, sastali sa stožerom za zaštitu od poplava, obišli punktove, razgovarali s našim ljudima… Htjeli smo doći do Splita preko BiH, ali se zbog poplave promet odvija otežano. Odužilo se putovanje. Zato malo kasnim, ali sve je u redu, hvala na pitanju.

Odrekli ste se novca u kampanji, no ipak idete po gradovima Hrvatske?

U kojem smislu? Pa ne održavamo skupove. Odrekli smo se skupova, odrekli smo se svega što košta - jer smo novac preusmjerili za stradalnike. A ovo što obilazim Hrvatsku - to je radim već godinu i pol dana, zahvaljujući čemu smo i homogenizirali stranku. I večeras se nalazimo da razgovaramo o našim stradalnicima - ne samo u Hrvatskoj, nego i u BiH. ondje su naši ljudi jako stradali, isto kao u Slavoniji.

Kako komentirate oslobađajuću presudu za Boljkovca? Nobilo Vas je prozvao da ste glavni krivac zašto je Boljkovac završio u pritvoru.

Ne komentiram prvostupanjske, nepravomoćne presude. To rade samo neozbiljni ljudi. A bio bih neozbiljan i da komentiram g. Nobila. U ovoj je presudi dobro to što je zapravo osuđen jedan sustav. To je najvažnije. U presudi se izričito navodi da je jedan sustav ubijao i organizirao ubojstva. Ovakva presuda može Hrvatsku staviti u red civiliziranih europskih država koje su razriješile sa zločinima svih totalitarizama, pa tako i s komunističkim.

Osjećate li možda kakvu grižnju savjesti? Jeste li možda pogriješili? 

Grižnju savjesti što sam radio svoj posao? Nikad. Nikad. Uvijek sam poštivao zakon i radio po njemu.