Javnost svjedoči najskupljoj kampanji u povijesti Republike Hrvatske! Milanovićeva vlada - kao i nebrojeno puta do sada - jednostrano i bez konzultacija donosi oduke. Više se Udruga Franak u zadnjih osam mjeseci konzultirala s HDZ-om, nego s ovom vladom. Ovako rješenje prijeti da se prelije u proračun s osam milijardi kuna u sljedećoj godini. Sve radi toga što ova vlada nije postupila u dobroj volji i okupila sve zainteresirane strane. Jedino takav sveobuhvatan pristup može dovesti do dugoročnog rješenja! - istaknuo je, među ostalim, predsjednik HDZ-ova Odbora za financije dr. sc. Tomislav Ćorić u gostovanju u HTV-ovoj emisiji „Otvoreno“ (urednik i voditelj: Mislav Togonal).

Donosimo ključne poruke:

Milanovićeva samovolja

Javnost svjedoči najskupljoj kampanji u povijesti Republike Hrvatske! Neovisno o posljedicama, Milanovićeva vlada - kao i nebrojeno puta do sada - jednostrano i bez konzultacija donosi oduke. Vidjeli smo da je HNB iznenađen ovim rješenjem, a Udruga Franak nije bila konzultirana. U zadnjih šest mjeseci s tom udrugom nisu vođeni nikakvi razgovori o rješenju za dužnike u švicarskom franku. Uoči izbora suočeni smo s jednim nedorečenim vladinim prijedlogom - pun je propusta, ne obuhvaća cjelokupnu populaciju dužnika u švicarskom franku. Ovo što nudi vlada nije prijedlog kompromisa i suradnje - niti sporazuma svih strana - nego je dodvoravanje biračima prije samih izbora.

SDP-ov sindrom neuspjeha

Milanovićeva vlada imala je tri i pol godine poboljšati kvalitetu života i standard građana. No, to se nije dogodilo! Prelijeva iz šupljeg u prazno da bi u četvrtoj godini mandata - uoči izbora - pokazala da misli na građane. Grčić govori da su sve strane „konzultirane“ u rješavanju problema dužnika u švicarskom franku, no HNB je bio uvelike iznenađen prijedlogom. Ova vlada u zadnjih nekoliko mjeseci pokušava podastrijeti nekakve dokaze silne brige za ekonomiju. Milanovićeva vlada, ponavljam, nikoga nije konzultirala. Više se Udruga Franak u zadnjih osam mjeseci konzultirala s HDZ-om, nego s ovom vladom. Ovako rješenje prijeti da se prelije u proračun s osam milijardi kuna u sljedećoj godini. Sve radi toga što ova vlada nije postupila u dobroj volji i okupila sve zainteresirane strane. Jedino takav sveobuhvatan pristup može dovesti do dugoročnog rješenja. Podsjećam, u mandatu ove vlade kreditni rejting je dvaput padao. Ukoliko se nastave negativni trendovi - rast javnog duga, deficita i pravna nestabilnost - prijeti ponovni pad kreditnog rejtinga!