HDZ-ovi ekonomski stručnjaci za mnogobrojne su medije komentirali odlazak Martine Dalić iz stranke te, još više, njezin pokušaj da iz svega proizvede dramu. Bolje reći - igrokaz. 

Dr. Goran Marić, dr. Đuro Njavro i Ivan Šuker ističu da njezine ideje - kako to Dalić nekorektno tvrdi - u stranačkome gospodarskom timu nikada nisu bile ignorirane, a da njezin odlazak ni u kojoj mjeri ne može naštetiti kvaliteti HDZ-ovog programa zapošljavanja i gospodarskog opravka RH koji se razrađuje s njemačkim IFO-om, jednim od najcjenjenijih ekonomskih instituta u svijetu! 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-projekt-s-ifo-institutom-ugradit-c...

NJAVRO: Interesi građana na prvom mjestu!

Nikoga se iz našeg tima nije prisiljavalo kako će pisati i misliti, svatko je predlagao što je mislio da je najbolje. Pritom smo raspravljali ravnopravno - ne može postojati jedan jedini ispravni, neupitni ekonomski pravac. 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-martina-dalic-otisla-jer-zagovara-...

HDZ-ov program slažemo na osnovi interesa naših građana te hrvatskih nacionalnih interesa. Ako se cijenjenoj stručnjakinji i kolegici to više nije sviđalo, može nam biti žao, ali pritom ne smije vrijeđati donedavne kolege koji upiru svoje snage za boljitak Hrvatske i, kao članovi HDZ-a, za pobjedu nad SDP-ovom koalicijom koja je je neznanjem i nečinjenjem urušila našu zemlju. No danas je očito popularno biti buntovan. 

Pristojno je cijeniti kolege!

Uz mnogobrojne eksperte koji su članovi HDZ-ova tima, i mišljenje svakoga novog stručnjaka - stranačkog ili izvanstranačkog - bit će dobrodošlo. Zajedničkim snagama se radi na ispunjenju samo jednog cilja - izlaska iz gospodarske krize, a za soliste koji ne cijene i ne poštuju ekpertize kolega nema mjesta. Gospođa Dalić uvijek se znala energično boriti za svoje ideje, a nitko u našem timu nije joj uskratio prostor. Drugi je par rukava ako ona smatra da je uzaludno boriti se za HDZ. 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/razradujemo-hdz-ov-program-gospodarskog-...

ŠUKER: Kvalitetan, cjelovit program!

Njezini su zakonski prijedlozi jako dugo na političkim stolovima Hrvatske, tu mislim i na sve što je radila kao ministrica. Bez obzira na njezino mišljenje, HDZ je spreman provesti reforme i osigurati gospodarski oporavak Hrvatske. Uostalom, HDZ-ovi su zastupnici u svim dosadašnjim raspravama o Vladinim lošim prijedlozima nudili vlastita, bolja rješenja.

HDZ ima kvalitetan, cjelovit gospodarski program! Ekipa koja u suradnji s njemačkim kolegama razrađuje program i dalje nastavlja normalno, predano raditi. Kada vrh stranke procijeni da program treba ugledati svjetlo dana - to će se i napraviti.

Dr. MARIĆ: Ambicije jače od istine!

Gospođa je Dalić u HDZ-u imala dovoljno prostora za iznošenje ideja, no očito je da su ambicije bile jače od toga. Ne razumijem motive njezine odluke.

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-zadatak-martine-dalic-pokusati-nas...

Svi mi u HDZ-u, ponavljam, imamo i prostora i mogućnosti upotrijebiti svoje potencijale i promovirati svoje ideje, a tu mogućnost posebno je imala Martina Dalić.