Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko danas je u zagrebačkom hotelu Panorama - uoči sjednice nacionalnog Predsjedništva - odgovarao na pitanja brojnih okupljenih novinara. Komentirao je, između ostalog, unutarstranačke izbore, pobjedničku snagu naše stranke, infantilnu proizvodnju „afera“, potrebu očuvanja dostojanstva u sferi javnosti…

Izjavu predsjednika Karamarka možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

 O SJEDNICI PREDSJEDNIŠTVA

Razgovarat ćemo danas o načinu kako poboljšati rad Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru, dakle da „izoštrimo“ odgovornost. Imamo sjednice, dakle, Predsjedništva i Nacionalnog vijeća - u završnoj smo fazi unutarstranačkih izbora. Pri kraju je unutarstranačka kampanja što stranku stavlja u natjecateljsku atmosferu. Ne bismo pak htjeli da to utječe na redoviti rad stranke - tu smo, stoga, radi dogovora oko završetka upravo ovog dijela. A nakon 28. svibnja krećemo s novom snagom i novom energijom!

O OPORAVKU GOSPODARSTVA

Čuli ste (jučer) što kažu iz Bruxellesa o našim reformskim mjerama. Potaknuti su, naime, procesi u gospodarstvu  - investicije su krenule, primjerice pruga Dugo Selo - Križevci, Luka Gruž… Poboljšavamo investicijski ciklus - potrebno je privući kapital radi otvaranja novih radnih mjesta. To je, dakle, naš posao! A ovaj, da se tako izrazim, folklor o kojem se govori - odnosi među strankama - uvijek se može riješiti uz pametan i nesebičan razgovor svakog od nas koji sudjelujemo u svemu tome.

O PROIZVODNJI „AFERA“

Brutalno je iskreirana „afera“, ali zapravo infantilna. Ja sam čist - vjerujem da će Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijet upravo takvu odluku. Te tako riješiti ovaj „slučaj“. Nisam ni s čime opterećen, ne moram biti ništa osim poštenog čovjeka koji se zalaže za interese svog naroda. Takav ću ostati do kraja. Ne bojim se nikakvih glasovanja o povjerenju, moja je stranka uz mene - na unutarstranačkim izborima za mene je glasovalo više od 92 tisuće ljudi. To je bilo iskazivanje snage HDZ-a.

O POBJEDNIČKOJ SNAZI STRANKE

Želimo da Klub zastupnika HDZ-a bude efikasan i odgovoran. Uvjerljivo pobjeđujemo na svim izborima. Pričalo se i prije četiri godine da smo „podijeljeni“ pa smo pobijedili na svim izborima. Onda se pričalo da „gubimo sve izbore“, potom da imamo „grozne rejtinge“, a pobijedili smo i one koji su imali „prekrasne rejtinge“. A pogledajte čime se sada bave oni koji smo pobijedili - obećali su „pakao“, četiri godine smo s njima imali pakao i jedino što mogu raditi je - proizvoditi „pakao“. HDZ je ogromna stranka - ne mislimo svi isto. Zadovoljan sam jer ljudi savjesno obavljaju postavljene im zadaće.

O DOSTOJANSTVU

Pustimo da Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa obavi svoj posao. Najgore je dirati u nečiju obitelj - to je uistinu dno dna. Nemoralno je petljati se u nečiju obitelj pokušavajući se obračunati s političarem. Samo molim da se moju obitelj se ne dira - to je poruka svima koji se bave ovime čime se trenutno bave.