Predsjednik Tomislav Karamarko danas je - uoči programskog skupa HDZ-a i Domoljubne koalicije u Zaprešiću - odgovarao ne pitanja brojnih medija. Komentirao je, među ostalim, Milanovićeve obmane o „uspjesima“, dok je istodobno sve više nezaposlenih, potpuni neuspjeh ove vlade u vanjskoj politici, Milanovićevu svađu sa susjedima, jeftine SDP-ove spinove…

Izjavu predsjednika Karamarka možete pogledati, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O POBJEDI NA IZBORIMA

Dobro je što je Milanović optimist te čak i pristojan. Nakon naše pobjede na izborima moći će se više posvetiti svojim hobijima. Ova je vlada imala djetinjast mandat. 

O MILANOVIĆEVIM OBMANAMA

Pitate me da komentiram Milanovićevu izjavu da je „svaka tvrtka koje su se dotakli restrukturirana na pravi način i da ništa nisu upropastili“? On je to stvarno rekao?! Samo jedan podatak - od 28. rujna do 10. listopada izgubljeno je 5 100 radnih mjesta. To govori sve o mandatu ove vlade! I to je sve što ću reći. 

O USPJESIMA PREDSJEDNICE RH

Predsjednica RH je riješila problem vraćanja vlaka iz Mađarske. Ova vlada problem nije mogla riješiti jer je posvađana sa svima. Došlo je do blokade u odnosima, ali i komunikaciji. Katastrofa! Jedino Predsjednica RH radi na vanjskoj politici u Hrvatskoj.

O SPINOVIMA

Mnogi koji nas ne vole i ne žele našu pobjedu hoće unijeti nemir te obeshrabriti naše birače i članove. 

O MOGUĆEM ZATVARANJU GRANICA

Nisam još predsjednik Vlade, to ću biti tek za mjesec i pol odnosno dva. Milanović bi trebao komunicirati s g. Orbanom i svim ostalim premijerima. Dakle, i onima koji se susreću u Bruxellesu - i pučanima i socijalistima. No, ova vlada ništa ne poduzima. Što će se dogoditi u slučaju zatvaranja granica, dok benevolentno puštamo otvorenu granicu, a zatvaramo legalnu granicu za gospodarstvenike? Idealna formula za neuspjeh!