Potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner danas je tijekom posjeta Karlovcu za mnogobrojne medije komentirao najavljeni nedolazak premijera Milanovića na sastanak koji je inicirala predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.  

Ego ispred nacionalnih interesa

Reiner je naglasio da je uistinu zabrinjavajuće što Milanović odbija razgovor s ljudima drugačijega mišljenja.

- To bi bilo još jedno stavljanje ega ispred općih nacionalnih interesa. Situacija u Hrvatskoj je takva da nam je ovakav razgovor  jednostavno nužan. Ako netko odbija razmišljati da bi mogao razgovarati s drugima - s kojima možda i nema isto političko mišljenje - to je vrlo zabrinjavajuće. 

Milanovićeva politika podjele

Reiner smatra da bi Milanovićevo nepojavljivanje na sastanku potvrdilo njegove izjave kojima širi ideju podjele društva.

- Takav potez premijera samo bi potvrdio više puta iskazivanu isključivost na tragu onog „mi ili oni“. Njegov nedolazak bio bi samo još jedan korak dalje, nakon kojeg bi se stvarno s pravom mogli upitati do kada će Hrvatska biti talac njegovog ega.

KARAMARKO POTVRDIO DOLAZAK

Podsjetimo, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko potvrdio je dolazak na sastanak s predsjednicom RH.

- Veselim se sastanku s predsjednicom. Očekujem da ćemo razgovarati o situaciji u Hrvatskoj. Mislim da bi bilo dobro da se odazovu svi predsjednici parlamentarnih stranaka, jer neke su stvari važnije od dnevno-političkih prepirki. A to je ovo doista loše stanje u gospodarstvu, loš život naših ljudi, veliki broj iseljenih ljudi koji doista brine.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-veselim-se-susretu-s-predsjedn...