Članica Predsjedništva HDZ-a i gradonačelnica kraljevskog grada Knina Josipa Rimac te šibensko-kninski župan Goran Pauk komentirali su novi, u međuvremenu raskrinkani Milanovićev spin - o navodnom dogovoru na sjednici Vijeća za obranu da će se 5. kolovoza središnja proslava 20. obljetnice Oluje doslovce raspolutiti na Knin (podizanje zastave) i Zagreb (vojna parada). 

Oboje su već prije jasno istaknuli da Knin mora ostati središte obilježavanja OIuje jer je taj grad simbol veličanstvene pobjede u Domovinskom ratu! A Milanovićeva „ideja“ samo je stvaranje podjela među hrvatskim braniteljima! 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-knin-mora-ostati-srediste-obil...

Oluja je uvijek bila jača od bure!

Kninska je gradonačelnica i sinoć za RTL Danas bila nedvosmislena: 

- Budite uvjereni, središnja proslava velike obljetnice bit će u Kninu. Proslava će biti veličanstvena, kao što to Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i zaslužuje! Svake godine oko Oluje puše bura. No Oluja je uvijek bila jača od bure i bit će sigurno jača i od ove bure. Oluja se treba slaviti i slavit će se u Kninu!

Žele umanjiti važnost Knina! 

Slično napominje i župan Pauk u današnjoj Slobodnoj dalmaciji:

- Vojna parada je središnji dio proslave u bilo kojoj državi, tako da je jasno da njenom organizacijom u Zagrebu obilježavanje u Kninu gubi na važnosti. Ako će u Knin doći samo položiti vijence, ne trebaju ni dolaziti! 

BUDIMO JEDINSTVENI U KNINU

Kao što se sjećate, i predsjednik Karamarko se sinoć očitovao o SDP-ovu „eksperimentiranju“ s proslavom Oluje:

- Ova promjena scenarija unosi nejedinstvo, zabunu, konfuziju... To nam nije potrebno. Idemo na taj dan biti svi zajedno, zaboraviti na podjele… Političke borbe vodimo svakodnevno, ali 5. kolovoza nije taj dan. To je dan sjećanja na slavne trenutke, dan sjećanja na naše žrtve. Pozivam da budemo na taj dan svi skupa u Kninu.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-iz-gospica-na-proslavi-oluje-u...