Budući predsjednik ili predsjednica treba služiti hrvatskom društvu, prednjačiti domoljubljem i kršćanskim vrijednostima, zauzimati se za pravo na život od začeća do smrti i nikako ne smije zaboraviti na branitelje - poruka je to kardinala Josipa Bozanića koju je uputio vjernicima uoči izbora 28. prosinca.

Prepoznajem se u opisu

Kardinalovu porukama o karakteristikama budućeg predsjednika, odnosno predsjednice, komentirala je jučer Kolinda Grabar-Kitarović:

http://bit.ly/1HoJa0J

- U Hrvatskoj je Crkva odvojena od države, no ona je iznimno važan društveni čimbenik. Kardinala Bozanića iznimno cijenim ne samo kao kardinala, nego i kao vrhunskog intelektualca. Slažem se sa svime što je rekao u poruci. Drago mi je što je pozvao ljude da iziđu na izbore - bitno je da ih što više ostvari svoje građansko pravo. U opisu onog što se traži od buduće predsjednice apsolutno se prepoznajem jer je sukladan s mojim programom. 

Josipović ne može voditi državu!

Nadalje je istaknula da ljude ne dijeli prema vjerskoj, etničkoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti, ali i da SDP-ova kandidata Josipovića ne prepoznaje u opisu iz poruke kardinala Bozanića:  

- Budući predsjednik, odnosno predsjednica, treba biti osoba koja ima hrabrost, viziju, liderstvo, kako bi izvukla ovu zemlju iz krize te da završimo s ovom agonijom i da prekinemo ovaj status quo. Dosadašnjeg predsjednika Josipovića ne prepoznajem kao osobu koja može nastaviti voditi državu, jer pet godina nije učinio ništa i ne vidim rezultate njegova rada. 

RUJANSKI SUSRETI S KARDINALOM BOZANIĆEM

Kao što se sjećate, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u rujnu je u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu bio prvo primio našu kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović, a potom i predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Tomislava Karamarka. O oba je susreta javnost izvijestio Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/kardinal-bozanic-primio-kolindu-grabar-k...

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/kardinal-bozanic-primio-predsjednika-hdz