Buduća predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović gostovala je večeras u Dnevniku Nove TV (voditelj Mislav Bago). Za slučaj zamrznutog statusa u NATO-u istaknula je da je riječ o pogrešci u komunikaciji s javnosti, bez ikakve namjere da išta od nje sakrije:

- Priznajem da sam pogriješila što to tehničko pitanje nisam iskomunicirala do kraja, žao mi je, želim biti predsjednica koja će u svakom trenutku priznati kad je pogriješila i, ako treba, ispričati se.

Čvrsto uvjerena u pobjedu („Možda drugog kruga neće niti biti“ - reći će), otkrila je i svoje prve poteze čim postane predsjednica RH te, među ostalim, kritizirala Josipovićeve izgovore za nečinjenje. Prenosimo još dio poruka Kolinde Grabar Kitarović, a cijeli intervju možete pogledati u nastavku:

O ODLUČNOSTI, A NE KALKULIRANJU

Moderna sam konzervativka, članica stranke koja pripada narodnjačkom spektru, ali sam vrlo uključiva. Ne dijelim ljude ni na ljevicu ni na desnicu. Kao predsjednica borit ću se ZA gospodarski rast i PROTIV siromaštva. Spada li to u neku ideologiju? U ovako teškoj gospodarsko-socijalnoj krizi potrebne su hrabrost i odlučnost, a ne kalkuliranje. Spremna sam na taj zaokret, spremna sam okupiti ljude - jer želim obnovljeno hrvatsko zajedništvo!

O KORIŠTENJU PREDSJEDNIČKIH OVLASTI

Predsjednik ima sasvim dovoljno ovlasti, problem je što ih Ivo Josipović do sada nije koristio! Moj prvi potez bit će nazvati premijera Milanovića i zatražiti sazivanje sjednice Vlade o gospodarsko-socijalnoj krizi. Drugi potez: pokrenut ću inicijativu za proglašenje punoga gospodarskog pojasa umjesto ZERP-a na Jadranu. Treći: rehabilitirat ću generale koji su umirovljeni 2000. godine, pozvat ću ih u vanjsko savjetodavno tijelo - ne smijemo se odreći njihova znanja!