Nečinjenje, bezidejnost, izostanak bilo kakve vizije razvoja…  Milanovićeva je vlada prema svim gospodarsko-financijskim pokazateljima „zacementirala“ našu zemlju na samo dno Europske unije. 

O tome svjedoče i najnovije procjene kreditne agencije Standard&Poor's koja je Hrvatskoj potvrdila dugoročni kreditni rejting u stranoj i lokalnoj valuti na BB (ispod investicijske razine) te joj procjenjuje stagnaciju BDP-a do kraja ove godine. 

Liliputanski rast u 2016.

Prema S&P-u hrvatsko je gospodarstvo u 2014. zabilježilo pad od 0,6 posto. Tek bi nam u 2016. BDP mogao porasti po stopi od 1 posto, dok bi se do 2018. njegov rast ubrzao do 1,8 posto. Prema mišljenju analitičara S&P-a, najprije će se oporaviti investicije, a zatim će umjereno oživjeti potrošnja.

HDZ-ova eurozastupnica i ekonomska stručnjakinja Ivana Maletić komentirala je za HTV-ov Dnevnik S&P-ovu procjenu:

Najavljeni gospodarski rast od 2016. nije dovoljan za poboljšanje života u Hrvatskoj. On zapravo znači - životarenje. Razlog tome je što dug raste po puno većim stopama od toga najavljenoga gospodarskog rasta. Procjene gospodarskog rasta daleko su od onih brojki prije krize. Godinama smo zatvarali radna mjesta, pogone, a ni ono što nam je ponuđeno iz EU fondova nismo dovoljno iskoristili.