Buduća predsjednica RH posjetila je jučer Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, smještenu u dvorcu Oršić nedaleko od Zagreba. Mali su štićenici s veseljem dočekali Kolindu Grabar-Kitarović - koja ih je iznenadila blagdanskim darovima.

Protukandidati u krizi

Uoči posjeta mališanima, Grabar-Kitarović odgovarala je na pitanja okupljenih novinara te, među inim, komentirala „ustavne krize“ svojih protukandidata Josipovića i Kujundžića. Istaknula je, jasno i argumentirano - promjene Ustava neće izvući Hrvatsku iz gospodarske krize!

- Velika većina njihovih „prijedloga“ može se riješiti zakonskim aktima. Dakle, nije potrebna promjena Ustava. Bojim se da dvojica mojih protukandidata ne razumiju hrvatsku stvarnost. Neka malo pogledaju oko sebe, nalazimo se u dubokoj socijalnoj i gospodarskoj krizi, a ne ustavnoj! Promjene Ustava neće niti nahraniti ljude, niti riješiti njihove probleme! Štoviše, mogu samo dodatno destabilizirati Hrvatsku, jer će i strani i domaći investitori razmišljati kakva je to država koja svako malo mijenja Ustav.

Sasvim zdrav za suđenje!

Što se pak tiče Šešelja, Grabar-Kitarović je među prvima - daleko prije Josipovića - bila osudila njegovu velikosrpsku retoriku, ali i znakovitu šutnju službenog Beograda. Na koju se Milanovićev predsjednički kandidat, na fonu svoje „regionalne politike“, ni do dana današnjeg nije osvrnuo - kako se ne bi zamjerio srbijanskim drugarima. 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-zasto-josipovic-i-milanovic-jos-ni...

Odgovarajući na pitanje predstavnika medija, izjavila je da Šešeljevo ponašanje svjedoči da je očito dovoljno zdrav i sposoban za nastavak suđenja. Katastrofa je da njegovo suđenje traje već dvanaestu godinu - ono mora čim prije završiti!