Vlada današnjim rebalansom proračuna konstatira da ove godine nije uspjela ništa napraviti te da ne zna kako promijeniti trendove! - poručila je naša financijska ekspertica Ivana Maletić. HDZ-ova eurozastupnica (članica Odbora za ekonomska i monetarna pitanja EP-a) ocijenila je neozbiljnim tek u studenom - i to stubokom - mijenjati proračun, a još je u ožujku bilo vidljivo da se prihodi ne realiziraju! 

Neozbiljna, nesposobna, neučinkovita...

I Europska je komisija, poput HDZ-a, stalno isticala da Banski dvori ne znaju upravljati proračunskim prihodima i rashodima, no SDP-ova vlada to i dalje uporno ignorira! Maletić:

- Vlada je od ožujka imala vremena poduzeti mjere kojima bi spriječila ovakav rebalans! Dogodilo se upravo ono na što smo sve vrijeme dobronamjerno upozoravali. Prihodi se ne realiziraju. Ukupno smanjenje prihoda iznosi 2.8 milijardi kuna, od čega je PDV podbacio za 1,3 milijarde, a za 1.2 milijarde smanjeni su prihodi od EU pomoći u odnosu na planirane. EU projekti se u Hrvatskoj uopće ne realiziraju! 

Kozmetičke promjene!

Maletić je na pitanje novinara komentirala i famoznu poreznu „reformu“ te naglasila da SDP-ova vlada stalno vrluda, izmišlja nekakve kozmetičke promjene. A Hrvatskoj nedostaje cjelovita, kvalitetna reforma!