Buduća predsjednica RH gostovala je jučer u emisiji Media servisa „U četiri oka“, a s njom je razgovarala Željka Gulan. Čvrsto uvjerena u pobjedu 28. prosinca, Kolinda Grabar-Kitarović argumentirano je kritizirala predsjednika Josipovića te ponovila da je glas za njega glas i za ovu nesposobnu vladu koja je bacila našu zemlju u gospodarsko-socijalni ponor.

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/glas-za-josipovica-glas-za-milanovicevu-...

Kad bih to sve lijepo sumirala rječnikom naših alkara, rekla bih: Ivo Josipović - u ništa! - jasno je poručila Grabar-Kitarović.

Neurozni Josipović nastavlja s uvredama

Grabar-Kitarović ponovno se osvrnula i na troškove Josipovićeve petogodišnje šutnje, ali i na njegov podrugljiv komentar o „tečaju računovodstva“ nakon što je iznijela točne brojke koliko je njegovo nečinjenje (nezamjeranje Milanoviću i njihovom SDP-u) koštalo hrvatske građane.

https://hdz.hr/vijest/nacionalne/josipovicevu-sutnju-gradani-su-platili-...

Kada nema argumenata, Josipović se brani rafalom uvreda!

- Spomenuo je i računovodstvo, što je bila vrlo neprimjerena izjava, uvredljiva za struku, za sve računovođe. Kompletni proračun moga ministarstva iznosio je 530 milijuna kuna, uključujući i 86 diplomatsko-konzularnih predstavništava diljem svijeta. I već je dobro poznato što sam postigla. A 240 milijuna koje je on potrošio bili bi puno vredniji da je za njih išta učinio - a nije učinio ništa!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/veselim-se-suceljavanju-s-josipovice...

ZA ravnopravnost spolova

U povodu (današnjeg) Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Grabar-Kitarović istaknula je da će se kao predsjednica RH snažno zauzimati za ravnopravnost spolova. Pozvala je, također, na ubrzanje procesa ratifikacije Konvencije o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (tzv. Istambulska konvencija):

- Pitam se zašto Hrvatska još nije ratificirala konvenciju, zašto žrtve rodno uvjetovanog nasilja nisu zaštićene prema standardima ove konvencije?! Još jednom pozivam sve da se doista uhvatimo u koštac s tim problemom!
http://hdz.hr/vijest/eu/hrvatska-je-spremna-za-zenu-na-celu-drzave

Zaokret za bolju Hrvatsku!

Buduća predsjednica RH nadalje je komentirala katastrofalno stanje u kojem se Hrvatska nalazi, a koje nije posljedica globalne recesije, nego nečinjenja inertne vlade koja nema ni znanja ni želje da išta promijeni u ovoj državi. Hrvatska, zemlja bezidejnosti i pesimizma pod SDP-ovom vlasti, mora prijeći u optimističnu, samosvjesnu, samouvjerenu državu. Moramo napraviti zaokret i zajedno stvoriti bolju Hrvatsku!