Klauzura u Umagu. Više od 600 stranačkih dužnosnika i izvanstranačkih eksperata koji su u HDZ-u prepoznali snagu koja će Hrvatskoj vratiti ponos, a građanima osigurati dostojanstveni život. Zajedništvo, ponos, zanos, znanje, optimizam... Apsolutna mobilizacija za trijumf Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima. 

Predsjednica za bolju Hrvatsku!

Pobjedničko ozračje. U prepunoj dvorani Hotela Sol Garden održan je niz panel predavanja u kojima su se iznosile strategijske, programske i organizacijske aktivnosti vezane za skorašnje izbore. Buduća predsjednica RH tako je dobila još jedan poticaj, još jedan snažan vjetar u leđa. Pobjednički niz HDZ-a se nastavlja. Idemo zajedno po pobjedu - u 1. krugu!

http://www.hdz.hr/vijest/najave/najava-klauzura-hdz-u-umagu-zavrsne-prip...

Uoči početka Klauzure, predsjednik Tomislav Karamarko odgovarao je na pitanja novinara. Prenosimo njegove glavne poruke:

O JOSIPOVIĆU & NJEGOVOJ DESTRUKTIVNOJ VLADI 

Vlada nema nikakvu gospodarsku politiku, nego samo pokušava krpati proračun kroz raznorazne poreze koji su nekonzistentni i u konačnici nepošteni jer uništavaju malo i srednje poduzetništvo. Nema inicijative, ne potiče se proizvodnja, ne otvaraju se radna mjesta. Nema nijedne prave investicije! Po čemu ćemo pamtiti ovu vladu - osim po upropaštavanju Hrvatske?!  

I „zahvalimo“, naravno, i predsjedniku Josipoviću koji svesrdno pomaže i asistira ovoj vladi svojim nečinjenjem i ublažavanjem svega katastrofalnog što je napravila. Danas hrvatski čovjek loše živi i to može zahvaliti i Ivi Josipoviću i nesposobnoj vladi Zorana Milanovića. Čisto sumnjam da će hrvatski narod, naši sugrađani, dopustiti da budu opet prevareni. 

O GLAVNOM CILJU KLAUZURE

Mislim da je sve jasno. Mjeseca dana je do izbora. Prava kampanja neće dugo trajati. Moramo se mobilizirati - iako se po već po broju prikupljenih potpisa vidi da smo mobilizirani. Do jučer poslijepodne prikupljeno je više od 120 tisuća potpisa za Kolindu Grabar-Kitarović! Na Klauzuri ćemo razgovarati o načinima kako do maksimuma mobiliziramo i stranku i simpatizere. Pobjeđujemo! 

O MILANOVIĆEVU I JOSIPOVIĆEVU „DOMOLJUBLJU“

Milanovićevo otkazivanje puta u Beograd je naknadna pamet. Odjednom je postao domoljub, prije izbora. Uglavnom samo suportira svog pulena, kandidata za predsjednika Ivu Josipovića, koji je isto tako odjednom postao „radikalan“, ali sve su to priče za malu djecu. 

O HDZ-ovu GOSPODARSKOM PROGRAMU

Razrađujemo cjeloviti program gospodarskog oporavka - od porezne i socijalne politika do zdravstva i industrije - i to sa svjetski poznatim IFO institutom iz Münchena, s našim slovačkim prijateljima, koji su već prošli ono što mi moramo tek proći, te s još mnogim iskusnim stručnjacima iz Europe. Program će biti detaljiziran potkraj proljeća ili početkom ljeta. Na našim gospodarskim forumima već smo iznosili elemente našeg programa, ali za njih mediji nisu bili previše zainteresirani jer ih nije organizirala SDP-ova vlada nego HDZ. 

O DESTIMULATIVNOJ POLITICI SDP-ove VLADE

Vlada za sada pribjegava samo jednom zahvatu - a to je prelijevanje iz šupljeg u prazno. Vidimo kako planiraju proračun. Stalno tvrde da će deficit biti 12.5 milijardi kuna, a zacijelo će narasti na 20 milijardi. Interes nam je poticati proizvodnju. Provest ćemo mjere koje će - kroz stimulativnu poreznu politiku - osnažiti malog i srednjeg poduzetnika. Ova pak vlada vodi destimulativnu poreznu politiku. 

Mi smo u opoziciji, ali mnogi jaki investitori danas dolaze razgovarati kod nas umjesto u Vladu. Jer ih aktualna vlast ili vara ili ne doživljava ozbiljno, kao što to ne doživljava ni ovu tešku situaciju u Hrvatskoj. 

O NOVOM PADU BDP-a

Sram me je. Žao mi je, boli me srce od svega što nam čini ova vlada. Bilježimo neslavni rekord od 12 kvartala uzastopnog pada BDP-a! No u SDP-ovoj se vladi i dalje „vesele“ i govore da BDP nije pao onoliko koliko su očekivali!? Kako ih nije sram?! Neka ponude ostavke. Nek budu časni ljudi - ako je to ikako moguće - i neka odstupe!

Fotogaleriju s Klauzure možete pogledati na sljedećem linku:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.795796493811713.1073741895.333...