Nakon što su izaslanici na XVI. općem saboru HDZ-a, njih točno 1.578, jučer jednoglasno prihvatili njegov izvještaj o radu Stranke (i četirima uzastopnim izbornim pobjedama!) u prošle dvije godine, predsjednik Tomislav Karamarko završno se obratio velebnom skupu i zaključio njegov rad.

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-s-opceg-sabora-od-stranke-na-kolje...

Povijesna zadaća: zapošljavanje!

Među ostalim, naglasio je da je HDZ pred novom povijesnom zadaćom: kako je 90-ih prošlog stoljeća naša stranka, pod vodstvom dr. Franje Tuđmana, stvorila, obranila i oslobodila hrvatsku državu, tako sada treba pokrenuti gospodarski oporavak, otvoriti radna mjesta i svim građanim osigurati dostojanstveni život. 

Dva SDP-ova mandata na čelu države - nastavio je predsjednik HDZ-a - bila bi pogubna. Ta stranka, rastočena kriminalnim aferama i svojom preddemokratskom ideologijom, mogla bi proći katarzu samo ako dospije u opoziciju. A to će joj HDZ omogućiti!  

Vjerni pobjedničkoj strategiji

Što se tiče „anketa“ i režimskih medija te njihovom reketu, Karamarko je poručio:

- I dalje neću ništa raditi na svom PR-u, ali ću činiti sve što je u mojoj moći da HDZ bude najjača stranka. I da slijedimo učenje dr. Tuđmana, ma koliko nas „dušebrižnici“ uvjeravali da to „nije dobro“. Ostajemo pri svojoj pobjedničkoj strategiji!

Cijeli završni govor predsjednika Karamarka možete pogledati u nastavku:

Dodajmo i da su potkraj XVI. općeg sabora polaznicima 7. naraštaja Političke akademije Zaklade hrvatskoga državnog zavjeta (ravnatelj: Srećko Prusina) podijeljene diplome.