Na današnjem XIII. Općem Saboru Mladeži HDZ-a ponovno je za predsjednika izabran Josip Bilaver! Marljivi Škabrnjanin nastavlja tako voditi najjači i najbrojniji politički podmladak u RH! Nakon pobjede - izabran s 517 glasova mladih izaslanika iz cijele Lijepe Naše - Bilaver se zahvalio Mladeži na dosadašnjoj suradnji, ustrajnom radu i idejama te obećao da će nastaviti opravdavati ukazano mu povjerenje. Za dopredsjednike Mladeži HDZ-a izabrani su Joško Cebalo, Mišo Grilec, Ivan Jakšić, Tvrtko Lovrić i Marko Šimić.

Bilaverov pobjednički govor možete pogledati u nastavku: 

Prioritet - rješavanje problema nezaposlenosti mladih

I na početku današnjeg Sabora, Bilaver je održao govor u kojem se osvrnuo na rad u proteklom mandatu. Ohrabrio je mlade na putu u nove pobjede te istaknuo zadovoljstvo radom brojnih i vrijednih članova. A koji svakodnevnim ustrajnim zalaganjem dokazuju i pokazuju da im je Hrvatska uvijek na prvom mjestu!  Bilaver je istaknuo da je problem nezaposlenosti mladih prioritet njegova aktivnog rada na nacionalnoj, ali i na međunarodnoj razini - u Mladeži Europske pučke stranke (YEPP). Mladež  HDZ-a - preko 65 tisuća članova! - stavit će se na raspolaganje za nove pobjede: na predsjedničkim i parlamentarnim izborima! 

Video možete pogledati u cijelosti, a prenosimo dio poruka:

Jedinstvo domovinske i iseljene Hrvatske

Kao što naš slogan govori, pozivam vas da budete pokretačka snaga Hrvatske! Gradimo Hrvatsku temeljenu na znanju, radu i sposobnostima. Ističem često spominjanu rečenicu predsjednika Karamarka da u HDZ-u osobne ambicije i interesi nikada ne smiju biti ispred nacionalnih! Ne zaboravimo također ni Hrvate u BiH, jer smo isti narod u dvije države. Isto srce kuca s obje strane granice!

Hrvatska će dobiti predsjednicu

Radujemo se što ćemo imati predsjednicu RH!  I koja će držati ruku na srcu dok svira hrvatska himna! Uvjereni smo da će gospođa Kolinda Grabar Kitarović biti prava nasljednica prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Prepoznatljivi smo po čvrstim demokršćanskim i narodnjačkim identitetom, a Mladež će pružiti maksimalnu podršku vodstvu stranke u izgradnji jakog i ponosnog HDZ-a!

Posebni gost Sabora bio je predsjednik Youth of the European People's Party (YEPP) Konstantinos Kyranakis.

FOTO GALERIJU pogledajte na Facebooku:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.760612390663457.1073741880.333...