Hotel Westin, Zagreb, 11:00. Sjajno ozračje - pobjedničko. Započeo je XIII. Opći sabor Mladeži HDZ-a na kojem će 767 izaslanika iz cijele Lijepe Naše, od Prevlake pa do Dunava, izabrati novo nacionalno vodstvo najjačeg i najbrojnijeg političkog pomlatka u RH. 

Mladež HDZ-a, predvođena predsjednikom Josipom Bilaverom, svojim je radom na terenu, upornošću i samopožrtvovnošću, tisućama volontera, neizmjernom energijom, suvremenim tehnikama komunikacije, zanosom i domoljubljem - a svakako i stotinama kvalitetnih kandidata na listama - dala svoj veliki doprinos trijumfu naše stranke na SVIM izborima otkad je Tomislav Karamarko predsjednik: na dvama europskim, lokalnim i onima izvanrednim u Vukovaru. Uopće ne sumnjamo da će ishod biti isti i na predsjedničkim i parlamentarnim izborima.

Uoči početka Sabora, predsjednik Karamarko i buduća predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović odgovarali su na pitanja novinara. 

Protiv prijedloga Željke Markić i Milanovićeva kandidata

Karamarko je, među ostalim, ponovio zašto se HDZ protivi kako referendumskoj inicijativi Željke Markić, tako i ustavnim promjenama koje se Milanovićev kandidat Ivo Josipović sjetio predložiti tri mjeseca prije kraja svog mandata. Također je predsjednik HDZ-a naglasio da je uvjeren u pobjedu gospođe Kolinde Grabar Kitarović – o čemu najbolje svjedoči reakcija naroda na terenu. 

O vatikanskim ugovorima

Kolinda Grabar Kitarović osvrnula se pak na za danas najavljeni prosvjed nekih lijevih udruga protiv ugovora između Svete stolice i Republike Hrvatske. Također je novinarima kazala da joj mandat pomoćnice glavnog tajnika NATO-a istječe 1. listopada.

U uvodnom dijelu Sabora, prije same izborne skupštine, pozdravne govore održat će predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i naša predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović - o čemu ćemo na hdz.hr izvijestiti u idućem članku. 

FOTO GALERIJU pogledajte na Facebooku:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.760612390663457.1073741880.333...