Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko večeras je u Osijeku - uoči predizbornog skupa Kolinde Grabar-Kitarović - odgovarao na pitanja novinara. Komentirao je, među inim, nezaustavljivi pobjednički niz HDZ-a, grijeh nečinjenja Milanovićeva kandidata Josipovića i njegovo zatvaranje očiju pred disfunkcionalnošću SDP-ove vlade, uspješnu kampanju i konkretni izborni program buduće predsjednice RH, uzaludnu kandidaturu Milana Kujundžića...

Karamarkove odgovore možete pogledati, a u nastavku donosimo sve odgovore zajedno s novinarskim pitanjima:

Josipović je danas izjavio da ga „HDZ tjera da bude oporba“? 

Jadno bi prošla ova država kada bi Josipović bio oporba. A HDZ je dokazao kakva je oporba - kroz sve pobjede u zadnje dvije i pol godine! Mi smo najjača hrvatska stranka koja će uskoro pobijediti i na predsjedničkim i na parlamentarnim izborima. Nitko ne traži od Josipovića da bude oporba, ali traži da radi svoj posao, da skrbi o funkcioniranju sustava. On već tri godine ne primjećuje da je ova vlada disfunkcionalna, da ništa nije napravila na planu gospodarskog oporavka i kako bi građani napokon počeli bolje živjeti. Vlada, također, ništa ne radi na tome da se povuče novac iz EU fondova, da prestane iseljavanje mladih ljudi iz Hrvatske... To tražimo od Josipovića - da to počne primjećivati i skrbiti o radu sustava. U taj sustav, naravno, spada (i) rad Vlade. No to njega nije briga! Jednostavno, nije ga briga jer pripada SDP-u. Ne tražimo da bude oporba - jer on to ne zna niti biti! Tražimo ga da radi svoj posao, a očito ga ne radi  - i zbog toga mora biti kažnjen na ovim izborima. 

Kako komentirate dosadašnji tijek kampanje?

Zadovoljan sam! Naša je kandidatkinja svugdje jako dobro primljena. Ona ima konzistentan program. Ne priča o nekakvoj promjeni Ustava, nego o konkretnim stvarima - gospodarstvu, radnim mjestima, sigurnosti... Stoga smo u prednosti.

Što kažete o Kujundžiću? Koje su Vaše prve asocijacije na njegov spomen?

Kujundžić nema nikakve šanse. On ima nekoliko uobičajenih fraza - bez izraženog, jakog programa koji bi bio razumljiv hrvatskim građanima.