SDP-ova vlada će ostaviti Hrvatsku kao da ju je poharala kokošja kuga! - istaknuo je predsjednik HDZ-ova Odbora za rad Boris Kunst gostujući sinoć u emisiji „Bujica“ na Osječkoj TV. Međi inim, Kunst je komentirao aktualnu gospodarsku situaciju, iseljavanje mladih, porast siromaštva te najavu prosvjeda Udruge Blokirani. Posebno se osvrnuo na  Milanovićevu izjavu da se u 20 godina u Hrvatskoj nikad nije bolje živjelo. U emisiju se telefonski javio i HDZ-ov saborski zastupnik i ekonomski stručnjak dr. Goran Marić koji je komentirao Podravkinu kupnju slovenskog Žita, povećanje trošarina i Lalovčev „život na Marsu“.

Video cijele emisije možete pogledati, a u nastavku donosimo ključne poruke.

KUNST: Šesta najneučinkovitija vlada na svijetu!

Zoran Milanović je cinik! On stvarno nikad bolje nije živio nego danas, jer nikad nije bio premijer do sada, vjerujem da više nikad neće biti. U ove tri godine potrošio je dva milijuna kuna samo na putovanja, od Amerike do Australije, a trećinu milijarde kuna potrošio je na luksuzna vozila. SDP-ova Vlada jedna je od najrastrošnijih, od 144 zemlje smo 16. Oni jednostavno stihijski vode ovu državu, nemaju nikakvu viziju i strategiju i očito je da su svi pokazatelji negativni, jedino se on sam sebi divi. Možda mu se divi i netko od ministara. Obmanjuje javnost kako je sve dobro, lijepo. U tri godine povećali su javni dug za 67 milijardi kuna.

Nesposobni za povlačenje novca iz EU fondova!

Sigurno da svaka vlast ima dio svoje odgovornosti za ovu situaciju, ali nijedna vlast do sada nije bila toliko nestručna, pa uzmite primjer da je ovo jedinstvena Vlada u Europi, nije iskoristila priliku da ulaskom u EU privuče strane investicije u državu. Prema podacima Svjetskog gospodarskog foruma Milanovićeva vlada je šesta najneučinkovitija vlada na svijetu.

Mladi stihijski odlaze iz Hrvatske!

Moramo zadržati mlade ljude u Hrvatskoj jer oni su osovina i budućnost. U zadnje vrijeme iz Hrvatske je otišlo je 250 liječnika, a još ih 500 čeka na odlazak. Nedostaje nam 4000 liječnika! To je veliki problem. Upravo na tome da u budućnosti spriječimo takve trendove radimo i u HDZ-u Odboru za rad. Obrazovni sustav u Hrvatskoj nije kompatibilan s tržištem rada. Fakultetima je u interesu da obrazujemo ljude, ali nije ih briga gdje će oni završiti. Cilj nam je obrazovni sustav podrediti zapošljavanju.

MARIĆ: Vlada ne zna što radi i uništava sve čega se dotakne!

Pitam se, kakav mora biti mozak koji donosi odluku o Podravkinoj kupnji slovenskog Žita - istim programom gasi domaća radna mjesta i financira inozemna? To je projektirani i samouništavajući proces! 

Neshvatljivo povećanje trošarina

Izjava potpredsjednika vlade Branka Grčića da je povećanje cijena goriva benigna je zdravim razumom i ekonomskim rječnikom - neshvatljiva! Nazivati povećanje trošarina benignim je infantilno!

Lalovac s Marsa! 

Ne može ministar bankama prijetiti i ucjenjivati ih, a upravo je to učinio! Raspolažem podacima koji kompromitiraju neke banke, međutim, to što je ministar rekao nije sve, zna on i puno više. On mora djelovati, ne prijetiti. Vlada i država moraju se služiti represivnim aparatom koji im je na raspolaganju. Da su banke to činile u matičnim državama, odavno bi bile procesuirane. HNB štiti svoje interese, umjesto interesa države!

Kulturna nekultura s novim ministrom!

Nadam se da će netko pitati predsjednika Vlade kako netko može predlagati za ministra kulture nekoga koga se tereti za ista nedjela zbog koje je ministrica Zlatar Violić morala dati ostavku?