Buduća predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović u razgovoru s novinarima u Zagrebu - na Dan ružičaste vrpce - komentirala je neistinite tvrdnje Milanovićeva kandidata Josipovića da je njegov sada već bivši glavni analitičar i savjetnik Dejan Jović bio i njezin savjetnik dok je obnašala dužnost ministrice vanjskih poslova.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/milanovicev-kandidat-neistinom-je-po...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-josipovic-je-i-prije-pet-godin...

Donosimo izjavu Kolinde Grabar Kitarović, a u nastavku je možete i pogledati:

Pokušaj spašavanja glasova!

Dejan Jović nije bio moj izbor, naslijedila sam ga u Ministarstvu. Bio je vanjski konzultant kojeg je, uz suglasnost prethodnog ministra, uposlilo Veleposlanstvo RH u Londonu. S njim sam raskinula ugovor. Skandalozno je da se tek sada predsjednik Josipović zahvalio Joviću na uslugama - i to ne zbog njegovih stavova koji se protive temeljima naše domovine, nego zbog vlastite kampanje! Odluku o njegovom otpuštanju Josipović je donio nakon što je shvatio da mu Jović može odnijeti glasove. Nemoguće je da Josipović nije i ranije znao za stavove Dejana Jovića - jer ih je javno izražavao. Bio je apologet Miloševićeve politike i negirao genocid u Srebrenici! 

Savjetnik, a ne priznaje Hrvatsku!?

Ovo je iznimno ozbiljno pitanje. Glavni analitičar i savjetnik Predsjednika RH, kojeg je Josipović do jučer hvalio, iznosi stavove koji negiraju Republiku Hrvatsku. Negiraju sve žrtve koje su podnijeli naš narod i hrvatski branitelji. Negiraju poginule u Domovinskom ratu. On to ne minorizira, nego negira! Može li u Uredu Predsjednika raditi netko tko ne priznaje Hrvatsku?

 „DARUJMO RUŽIČASTI ŽIVOT“

Nakon razgovora s novinarima, Kolinda Grabar Kitarović sudjelovala je u obilježavanju Dana ružičaste vrpce, 15. po redu:

- Preventiva je iznimno važna. Od karcinoma je umrlo 15 tisuća branitelja. Jedna je to od bolesti koja najviše pogađa naš narod. Treba osvješćivati ljude, i muškarce i žene, o problemu karcinoma. 

Ovaj dan, naime, posvećen je prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke, a tradicionalno se u Hrvatskoj održava u organizaciji udruge Europa Donna Hrvatske - foruma za borbu protiv raka dojke. Nakon mimohoda od Hrvatskoga narodnog kazališta do Cvjetnog trga, gdje je u druženju s Zagrepčankama i Zagrepčanima pomogla u širenju svijesti o problemu raka dojke, Grabar Kitarović sudjelovala je u humanitarnoj akciji kampanje „Darujmo ružičasti život“, kojom se prikupljaju sredstva za kupnju aparata za intraoperativno zračenje .

Više fotografija pogledajte u galeriji:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.674784005953974.1073741901.406...

SA SINJSKIM ALKARIMA

Nakon obilježavanja Dana ružičaste vrpce, bolja predsjednica za bolju Hrvatsku susrela se na Trgu Bana Jelačića sa sinjskim alkarima. 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.674818682617173.1073741902.406...

Alkarima čijem će slavodobitniku, kako je najavio predsjednik Karamarko, iduće godine uručiti štit!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/uoci-sinjske-alke-iduce-ce-godine-pr...