Nisam zadovoljan postupcima predsjednika Josipovića. Zar ovo nije prilika da sazove sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, i to zato što Vlada nije pravodobno reagirala na poplavu!? Prema Zakonu o zaštiti i spašavanju trebala je odmah preuzeti koordinaciju svih aktivnosti na terenu. No učinila je to tek šestog dana - kada je vodostaj već počeo padati. Mislim da je vlada bila zbunjena, zbunjena kao i u svemu ostalom u 2,5 godine svog mandata - istaknuo je predsjednik HDZ-a gostujući večeras u izravnom prijenosu u HTV-ovoj emisiji "Javna stvar". Izdvajamo Karamarkove poruke koje su vezane za katastrofalne poplave

I EU se već čudi što ne tražimo pomoć!

Voljeli bismo da Vlada ispuni sva svoja obećanja o pomoći poplavljenim područjima. Uistinu. No pitanje je kako će sve završiti. Jedno su obećanja, a drugo njihove stvarne mogućnosti i sposobnosti. Dok se u Beogradu, naime, održava velika donatorska konferencija, kod nas se ništa ne događa, osim što premijer izjavljuje da će „reda radi“ zatražiti financijsku pomoć od EU. I EU je već izrazila čuđenje što Vlada RH još nije zatražila pomoć.

A gdje je Grčić? 

U međuvremenu je pak - zacijelo na sugestiju svojih PR-ovaca - Milanović promijenio ploču: zaklinje se da „Hrvatska neće propustiti priliku da iz EU fondova iskoristi svaki euro pomoći“. A to je njegov stil - iz dana u dan mijenja stajališta i skače sam sebi u usta. Tko zna što će sutra tvrditi... A gdje je sada potpredsjednik Grčić, inače zadužen za EU fondove? Nema ga nigdje. Kao ni inače.

Kanal Dunav-Sava 

Ponovno, po tko zna koji put, pozivam Vladu da kanal Dunav-Sava te naš projekt navodnjavanja i odvodnje uvrsti u strateški okvir 2014-2021 za povlačenje sredstava iz EU fondova. Oko 80 posto troškova za te projekte mogli bi se pokriti europskim novcem. A njihovom bi se realizacijom ne samo razmahala poljoprivredna proizvodnja, nego bi se reguliranjem protoka voda spriječile ovakve tragedije. 

Taj zahtjev ponavljam svakodnevno. A evo, imam novu, izvrsnu ideju: neka se istodobno održe predsjednički i parlamentarni izbori, pa neka uštede stotinjak milijuna kuna i preusmjere ih u pomoć poplavljenim područjima!

Josipovićevo nečinjenje - opet!

Nisam zadovoljan ni postupcima predsjednika Josipovića. Zar ovo nije prilika da sazove sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, i to zato što Vlada, očito, nije pravodobno reagirala na poplavu!? Zato što nije postupala sukladno zakonu o zaštiti i spašavanju. Prema njemu je, naime, Vlada je odmah trebala preuzeti koordinaciju svih aktivnosti na terenu. No učinila je to tek šestog dana - kada je vodostaj već počeo padati. Mislim da je vlada bila zbunjena, zbunjena kao i u svemu ostalom u 2,5 godine svog mandata.

Vruća jesen

A Predsjednik RH bi se valjda i dalje bavio svojim ustavnim promjenama. Prvo, neka se nastradali vrate i obnove svoje kuće; drugo, neka se i njima i svim građanima podigne životni standard. Tek ćemo tada moći razgovarati o Ustavu...

Jer, najesen nas očekuje tsunami nezaposlenosti. To je, nažalost, neizbježno jer ova vlast i dalje porezima uništava i poduzetnike i građane. Ako nastave s takvom pogubnom ekonomskom politikom, broj nezaposlenih narast će na 400.000! Bit će to vruća jesen.

Kompletno gostovanje predsjednika Karamarka u emisiji „Javna stvar“ možete pogledati u nastavku: